Gard Steiro tar over som sjefredaktør i Bergens Tidende etter Trine Eilertsen. Etter fire år i stillingen slutter hun i jobben, melder bt.no.

  • Nyheter

Familiesituasjonen er årsaken til at hun gir seg.

– Jeg har mann og en sønn på under to år i Oslo, og ønsker å ha mer tid sammen med dem. Jeg har pendlet mellom Oslo og Bergen i høst, og trives ikke med den situasjonen. Vårt private puslespill krever at jeg flytter på meg nå, sier Eilertsen til Bergens Tidendes nettutgave.

SOLGTE LEILIGHET

I oktober omtalte BA at Eilertsen hadde valgt å selge leiligheten i Sandviken og flytte til Oslo, til tross for at hun var toppsjef i Bergens Tidende.

– Leiligheten i Sandviken var ganske stor og bandt opp mye kapital, derfor solgte vi den. Det har ingenting med at jeg er på vei vekk fra Bergen. Akkurat nå har jeg mer nok å gjøre i BT, enn å tenke på hva min neste jobb blir. Det går helt fint an å jobbe i Bergen, og bo i Oslo, sa Eilertsen til BA for en drøy måned siden.

Både Eilertsen og den ferske redaktøren fikk applaus på allmøtet der avgjørelsen ble kjent. BA snakket med klubbleder Arild Berg Karlsen kl. 1315.

– Vi har allmøte akkurat nå der vi blir informert om avgangen, sier klubblederen.

NATURLIG TIDSPUNKT

– BT skal nedbemannes og reorganiseres. Derfor er det viktig å ha en redaktør som skal være her en god stund fremover. Det virker som det er et naturlig tidspunkt for Eilertsen. Hun har hus og familie i Oslo, sier Berg Karlsen.

BT skal slankes med 38 årsverk bare i redaksjonen i løpet av de neste fire årene.

Eilertsen har opplevd krass kritikk internt etter høstens nedbemanningsprosess. Samtidig har Mediebedriftenes landsforening kåret BT til årets avis to ganger i løpet av tiden Eilertsen har vært redaktør.

– Vi har vært uenige med Trine Eilertsen de siste månedene, men vi har ikke hatt mistillit, påpeker Berg Karlsen.

Han mener at hun har gjort en solid jobb som sjefredaktør i regionavisen.

– Hun har blant annet vært en solid analytiker og en profilert nasjonal samfunnsdebattant, sier han.

– IKKE STORE OMVELTNINGER

Nyhetsredaktør Gard Steiro overtar nå som sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Det blir ikke de store omveltningene med meg som redaktør. BT skal satse på nyhetsjournalistikk, debatt og kommentarer, sier Steiro til BA.no.

– Han var også stedfortredende sjefredaktør i elleve måneder da Eilertsen var i permisjon. Han har en meget god standing blant de ansatte. Han er kanskje enda mer journalistisk i sin tenkning enn Eilertsen. Det er positivt, sier Arild Berg Karlsen.

Steiro startet sin journalistiske karriere i BA som redaksjonsassistent i 1997.

– Da hadde jeg ansvaret for «Fem på gaten» og veimeldinger, sier Steiro.