– 1000 kroner!?

Barneskuespillerne Karoline Stemre og Linn Høvik – i anledning Redd Barnas demonstrasjon kledd ut som de barneprostituerte Jannike Winter og Lisa Hansen – ser menn rett inn i øynene og gir en pris.

PRUTET

I bakhånd har de voksne som deler ut Redd Barnas løpeblad med informasjon om demonstrasjonen og at dette faktisk er en gateteaterfremførelse for barns rettigheter. FNs Barnekonvensjonen fyller 16 år 20. november.

– De fleste reagerer. Noen ser vekk. Men det var også en mann som kom tilbake flere ganger. Det virket ikke som han skjønte at dette var skuespill.

– Først sa vi 1000.

– Nei, 200 sa han, og fortsatte. Enda han fikk lapp om hva dette var. Det var ekkelt da han fulgte etter oss for tredje gang, forteller jentene.

Nå var det aldri noen fare for sikkerheten de unge skuespillerne fra Vestlandske teratersenter. Men de fikk en realistisk test på hvordan vanskeligstilte barn kan ha det.

– Selv om akkurat vi har Redd Barna som passer på oss, så er dette en opplevelse av hvordan de vi spiller kan ha det, sier Linn Høvik.

- Vi gjør ikke dette for å provosere folk, men vi vil gjerne engasjere, sier Trude Storhaug i Redd Barna til BA.no.

- Det som har overrasket meg mest er vel kanskje at noen bare går rett forbi uten å reagere, sier hun.

BOR I EN ESKE

En hel gjeng 13-åringer fra Vestlandske Teatersenter var i sving i travleste lørdagshandelen på Torgallmenningen. Noen hadde tatt bolig i en pappeske ved Sjøfartsmonumentet.

- Det kom noen svensker som lurte på hva jeg holdt på med. Jeg vet ikke helt om de skjønte hva vi sa. Men de ville i hvert fall gi oss penger, forteller "gatebarna" Johannes Apelseth, Daniel Røssland og Aksel Biørn-Hansen.