Eks-Frp-er starter nytt parti etter nakenskandale

Eks-Frp-politiker Siv Gørbitz står bak det nye partiet Folkemakten, men stiller ikke selv på stortingslisten. (Arkivfoto)

Eks-Frp-politiker Siv Gørbitz står bak det nye partiet Folkemakten, men stiller ikke selv på stortingslisten. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partiet Folkemakten stiller liste til stortingsvalget til høsten.

DEL

Den tidligere bystyrepolitikeren Siv Gørbitz ble i 2010 ekskludert fra Fremskrittspartiet i kjølvannet av hennes historie om et nachspiel på Hordaland Frps fylkesårsmøte.

Ifølge Gørbitz våknet hun opp med en full og naken mann i hotellsengen sin. En kvinnelig partikollega hadde plassert ham der «for å spøke».

Gørbitz sine uttalelser om trusler og trakassering i Frp ledet frem til at hun mistet medlemskapet i partiet sitt.

500 UNDERSKRIFTER

En liten stund representerte hun Venstre, men i fjor startet hun partiet Folkemakten. Etter å ha samlet inn 500 underskrifter har det nye partiet fått lov til å stille til stortingsvalg kommende høst, og listen er levert inn til godkjenning. Gørbitz selv står ikke på listen.

– Vet du hva? Vi har ingen kommentarer til pressen nå, vi skal ha et møte der vår pressetalsmann skal oppnevnes, sier partistifter Siv Gørbitz når BA spør om hvilken oppslutning de håper på.

– Hvorfor stiller du ikke selv til valg?

– Hva er det for et spørsmål? Hvis du lager et fotballlag, trenger du vel ikke spille fotball, svarer Gørbitz.

– DET KOMMER MYE MORO

«Folkemakten har ingen politikk på linje med de etablerte partiene. Vi setter lyskasteren mot det eksisterende systemet, mot makten. På den måten vil den uttalte politikken de påstår å ha, bli tvungen til å iverksettes og ikke lenger bare være et middel for egenstemmer og egenmakt», erklæres det på partiets hjemmeside.

Førstekandidat på listen er Egil Von Totland, hvis fulle navn er - skal vi tro Facebook - Egil Johannes Von Totland. Deretter følger et annet ubeskrevet blad i politikken, Tommy Vågen, og på tredje plass finner vi en tidligere Frp-er i Jan Åge Dale fra Øygarden.

På siste plass på listen finner vi Tove Christoffersen, som i likhet med Gørbitz satt i bystyret for Frp i forrige periode.

Gørbitz forklarer at førstekandidat Egil von Totland er midt oppe i en eksamen, og at det ikke passer å ringe ham nå.

– Det er ikke noe å skrive om nå, folk vet vi har fått levert inn liste. Men det kommer mye moro senere, varsler Gørbitz.

Artikkeltags