– Dessverre er avslutningsshowet avlyst på grunn av en god del nedbør og vind, sier Sidsel Bjørnseth, presseansvarlig for Ekstremsportveko 2016, til BA.

  • Det var NRK Hordaland som først meldte om denne saken.

Dermed utgår det offisielle avslutningsshowet klokken 20 lørdag på Prestegardslandet ved Vangsvatnet fra programmet.

Les også:Hallstein (13) ga full gass under klippestupingen på Voss

En del utfordringer

Ifølge Bjørnseth var det planlagt fremvisning av en blanding av fallskjermhopp, paragliding og luftakrobatikk.

– Vi skulle egentlig ha et lignende show på åpningen søndag basert på luftsportaktiviteter, men også det ble avbrutt grunnet dårlig vær, forteller hun.

– Har været skapt mye trøbbel for dere?

– Ja, været har gitt oss en del utfordringer. Vi har måttet gjøre en hel del endringer på programmet, men heldigvis har det vært få avlysninger. Vi har fått gjennomført det meste, svarer Bjørnseth.

– Det skal sies at vi har hatt et bra opplegg tidligere lørdag. Det ble avholdt basehopp og deltakere ble fraktet opp med helikopter til Lønahorgi, et fjell i nærheten av Voss, og dro ned igjen med paraglidere, fortsetter hun.

– Hvordan er publikumstallet sammenlignet med tidligere?

– Det har jeg ikke tall på. Vanskelig å si hvordan været har påvirket oppmøte og billettsalg, men heldigvis har vi ikke merket det på antall påmeldte utøvere, som er relativt stabilt i forhold til før, svarer pressetalskvinnen.

Grått og kjølig

Selv om det ikke har vært vanvittige mengder, har det vært nedbør hver dag under Ekstremsportveko. .

Surest var det på mandag. Da falt det 12 millimeter nedbør på Voss.

– Det er rett og slett kjølige luftmasser og lavtrykk som fører til denne værtypen. Det har vært torden enkelte steder og til dels kraftige regnbyger i fylket på lørdag. Været blir nok noe lettere de neste dagene, men det fremdeles være grått, sier statsmeteorolog EspenBiset Granan

Bjørnseth er uansett fornøyd.

– Hvordan vil du oppsummere Ekstremsportveko 2016?

– En veldig bra «Veko». Vi hatt mye deltakere på konkurranse og aktiviteter, publikum har trosset litt guffent vær og støttet opp.