Ektemannen Harald Olai Vik (69) mistet livet i ulykken etter at ekteparets bobil kolliderte med en lastebil på Steinestøvegen på Hylkje i Åsane mandag.

– Dette var nok den første turen deres med den. Bobilen var registrert for første gang på trafikkstasjonen i Knarvik i Nordhordland 13. mai, får BA opplyst av Staten vegvesen.

VAR PÅ VEI HJEM

Ekteparet var på vei hjem til Frekhaug fra tur da den fatale ulykken skjedde. Mens mannen mistet livet, slapp kvinnen unna med en brukket arm og et brukket ben.

– Hun var heldig, sier politiinspektør Magnus Stub Nilsen ved Bergen Nord politistasjon.

Den 68 år gamle kvinnen ligger fortsatt innlagt på Haukeland. Tirsdag opplyser sykehuset at hun er lettere skadet.

Kvinnen var passasjer i bobilen.

BA får også opplyst fra bobilforhandleren på Radøy som har solgt ekteparet bilen, at den ble solgt til paret for kun noen få dager siden. Den var da splitter ny og av typen Hymer Exsis.

Nå er det mer eller mindre ingenting igjen av den, slik BAs bilder fra ulykkesstedet viser.

– MISTET KONTROLLEN

Sjåføren Emil (38) fra Romania forteller til BA at han kjørte like bak lastebilen som ble involvert i dødsulykken på E39 mandag.

– Plutselig så det ut som om føreren mistet kontrollen, sier han til BA.

Sjåføren Emil, som ikke ønsker å opplyse om etternavnet sitt, forteller at han var på vei til Kokstad mandag. Han hadde kjørt bak lastebilen et stykke da ulykken skjedde.

– Vi kjørte begge sørover på E39. Vi holdt ikke høy fart, cirka 70, som er fartsgrensen på stedet, sier rumeneren til BA.

Ifølge 38-åringen lå det to personbiler mellom ham og lastebilen da kollisjonen skjedde.

– Plutselig var det akkurat som om lastebilføreren mistet kontrollen over bilen. Lastebilen skjente over i motsatt kjørefeil og dundret rett inn i siden på bobilen, sier Emil.

Naboer BA har snakket med betegner strekningen som ulykkesutsatt. I 2008 omkom en person da en buss og en personbil kolliderte noen hundre meter lenger borte mot Nordhordlandsbroen.