Gå til sidens hovedinnhold

El-sker el-sykkel

Artikkelen er over 7 år gammel

Med denne el-sykkelen skal sykkelsesongen forlenges til lenge etter at snøen og slapset har lagt seg.

Fylkesordføreren er el-sykkelfrelst.

– Det føles godt å sykle forbi menn med Tour de France-trøyer i oppoverbakkene, sier Tom-Christer Nilsen (H) .

– Siden jeg kjøpte sykkelen har jeg syklet 500 kilometer. Regner det, har jeg på meg vanntett tøy og kalosjer slik at jeg kan gå rett på møte når jeg kommer på jobb, sier Nilsen til BA.

Han sykler til sammen 26 kilometer til og fra jobb iført dress, slips og møtesko. Den lille el-motoren på sykkelen hans gir ham det lille ekstra opp bakketoppene.

– Det føles godt å sykle forbi menn med Tour de France-trøyer i oppoverbakkene, sier Nilsen.

FÅR PRØVE GRATIS I ÉN UKE

Fylkesordføreren har hatt el-sykkel siden september, og snakker varmt om den oppladbare sykkelen som han bruker mellom hjemmet på Askøy og jobben i Bergen sentrum. Nå håper han at flere skal få øynene opp for el-sykkelen.

Gjennom prosjektet prøvekjøre.no skal ansatte i DnB, Fylkeskommunen, Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK) og Bergen kommune få prøve el-sykler helt gratis i én uke.

Målet er at flere skal droppe bilen. Dette skal gjøre luften bedre, utslippet av klimagasser mindre, bedre folkehelsen og skape mindre trafikkork.

Mandag arrangerte samarbeidspartnerene bak prosjektet, Naturvernforbundet, BKK, Fylkesordføreren, Transnova, BOA sykler og G-sport Bergen, testing av el-sykler i forbindelse med oppstarten av prosjektet.

Dette skjedde utenfor BKKs lokaler på Kokstad. De ansatte der er de første som får mulighet til å prøve el-syklene.

– MOTBAKKER BEGRENSER SYKLING

– Motbakker oppleves som en begrensende faktor for mange som ønsker å sykle til jobb. Det blir mye lettere med el-sykkel, sier Nils Tore Skogland, daglig leder for Naturvernforbundet Hordaland, til BA.

– Men det er ingen beskyttelse mot regnvær på disse syklene?

– Nei, men du slipper å bli så svett som om du hadde brukt en vanlig sykkel. Har du regntøy på, holder du deg tørr, sier Skogland.

– IKKE SÅ DÅRLIGE FORHOLD

Men det er ikke bare vær og oppoverbakker som begrenser bergensernes bruk av sykkel til jobb. BA har tidligere skrevet om den dårlige fremkommeligheten for syklister i byen.

– Etter at jeg ble el-syklist, har jeg virkelig fått bli kjent med forholdene. Egentlig synes jeg ikke det er så ille, men jeg får jo alle klagene, sier Nilsen til BA.

I løpet av sin tid som el-syklist har han hatt ett ublidt møte med asfalten.

– Jeg gikk i asfalten på grunn av en umerket stålplate over et hull i veien, men bortsett fra en liten smell i kneet gikk det fint, sier Nilsen.

Kommentarer til denne saken