Se kondolansene nederst i denne saken.

– Det er en stor idrettsmann som er gått bort, sier Kristen Skjeldal.

Han er en av mange som sørger etter at Jon Tvedt omkom på en treningstur i fjellet.

De siste årene har ingen vært i nærheten av Tvedt når det har vært motbakkeløp i Norge.

42-åringen har rekord i nesten alle løpene av dette slaget som har vært arrangert i landet. Gjennom dette miljøet har tidligere langrennsløper Kristen Skjeldal blitt kjent med Tvedt.

PÅ FJELLTUR: Politiet satte igang en stor aksjon etter at de fikk melding via familien til de savnede klokken 1455. Tvedt var sammen med sin bror og en turkamerat under løpeturen på Gullfjellet.

– De har vært på en tur og en av dem skal ha blitt så nedkjølt at de ikke har klart å gå videre, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Rundt klokken 1830 ble det klart at en av de tre mennene omkom. Jon Tvedt ble dårlig under treningsturen og klarte aldri å komme seg ned av fjellet.

HJELP: Mens broren hentet hjelp ble 54-åringen igjen. De var ikke kledd for opphold i fjellet, melder politiet på stedet.

Redningsmannskapene samlet seg innerst i Haugsdalen og tok seg derfra opp til stedet hvor Tvedt lå, om lag tre km fra samlingsstedet.

Livet til den kjente idrettsutøveren sto ikke til å redde.

AKSJON:En storstilt redningsaksjon ble igangsatt, men på grunn av det dårlige været kunne ikke Luftambulansen bidra i søket. Dette kostet verdifull tid, siden politiet måtte moblisere store mannskaper for å ta seg opp i det ulendte terrenget.

Broren og turkameraten var nedkjølt og ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Politiet har varslet alle pårørende og navnet ble frigjort i 2030-tiden. Dødsårsaken er ikke fastslått.

SORG: – Det er en stor idrettsmann som er gått bort, sier Kristen Skjeldal.

Han er en av mange som sørger etter at Jon Tvedt omkom på en treningstur i fjellet.

De siste årene har ingen vært i nærheten av Tvedt når det har vært motbakkeløp i Norge. 42-åringen har rekord i nesten alle løpene av dette slaget som har vært arrangert i landet. Gjennom dette miljøet har tidligere langrennsløper Kristen Skjeldal blitt kjent med Tvedt.

– Det var en utrolig tragisk beskjed å få at han er gått bort. Jeg har vært så heldig både å ha fått konkurrert mot ham og fått ha ham som en venn. En utadvendt og god kar, som vil bli savnet. Mine tanker går til hans nærmeste familie, sier Skjeldal.

TRIST: Tore Hordnes er visepresident i Norges Fri-idrettsforbund og har sin bakgrunn fra friidrettsklubben BFG Fana. Han tok beskjeden om Tvedts bortgang hardt.

– Dette er forferdelig trist. Det er bare kjempetrist. Han har vist gjennom årene hvilket fantastisk idrettsmenneske og menneske han er. For folk flest var han identifiserbar med fjelløp, enten det var Stoltzen, eller Skåla Opp, mener visepresidenten.

For Tvedt var trening og fjellene ren terapi, mener Hordnes.

– Han hadde det jo tøft til tider, og viste hvordan idretten kan hjelpe i så måte. Jon hadde et veldig sterkt forholdt til fjell og natur. Jeg vil alltid assosiere ham med den ekte idrettsglede, sier Hordnes.