Flomlysene kom til slutt på Aker Stadion, men etter bare åtte minutter så det igjen svart ut for Brann da Magnus Wollf Eikrem sendte Molde i ledelsen. Han økte til 2-0 før pause, men Brann var ikke ferdig mot serielederne, laget mange mener er ligaens eneste stabile, det som kan sikre seire i jevne kamper, og beholde fatningen når de ligger under.

Søndag fikk de en leksjon i vinnervilje av Lars Grorud og Brann.

– Vi hater å tape. I pausen bestemte vi oss for at det var alt eller ingenting, og jeg synes vi kjørte det meste i andre omgang, sier Lars Grorud etter å ha snudd Moldes 2-0-ledelse til 2-2 og et viktig poeng i medaljekampen.

Det gjorde han med to hodestøt, først på corner fra Diego Guastavino, så på et innlegg fra Rodolph Austin på overtid.

– VI VAR FORBANNA

– I pausen trodde vi at vi skulle vinne, etter å ha slitt i første omgang. Vi var forbanna, og jeg var misfornøyd med egen innsats. Men det er en lagånd i dette laget jeg aldri har sett maken til, sier Grorud.

Og forklarer hvem som har skylden for nettopp det.

– Det er litt takket være dere, de som ikke hadde troen på oss før sesongen. Vi fant ut at det er mye kvaliteter i laget som dere ikke så, og det har skapt en god lagånd, forklarer midtstopperen.

Men Brann-spillerne var ikke bare fornøyd etter å ha innhentet serieledernes tomålsledelse. Det var avmålt stemning i pressesonen. Og like mye som de snakket om prestasjonen det er å innhente Ole Gunnar Solskjærs Molde, snakket Branns spillere og trener om irritasjonen over å ikke hente hjem tre poeng.

Trener Rune Skarsfjord sier han er «mellomfornøyd».

– Jeg er fornøyd med deler av kampen. Utrolig imponert over innspurten. Spillerne har et hjerte som er veldig stort. De imponerer hele Norge i dag også. Sluttspurten var utrolig, sier Skarsfjord til TV 2.

– FEIGT AV DOMMEREN

– Vi hadde fortjent mye mer, men vi ble også fradømt, sier Erik Mjelde til BA.

Han snakker om da Vegard Forren tok med seg Diego Guastavinos fot, men slapp unna straffesparket.

– Det var feigt av dommeren, sikkert fordi det var tidlig i kampen, sier Mjelde.

Etter fire strake uavgjorte kamper, synes han laget må begynne å vinne om medaljene skal sikres.

– Medalje er helt klart innenfor rekkevidde. Men vi spiller for ofte uavgjort. Vi er nødt å begynne å vinne kamper, sier Brann-kapteinen.

ROTET MED LYSENE

Kampen fikk en noe uryddig oppladning da banemannskapene på Aker Stadion ikke greide å skru på flomlysene. Først i 21.10-tiden, mer enn én time etter oppsatt kampstart, var oppgjøret i gang.

Tilsynelatende et klart brudd på NFFs kampreglement, der det heter at kampen maksimalt kan utsettes 45 minutter. Roald Bruun-Hanssen tar imidlertid opptrinnet med ro:

– Vårt utgangspunkt er enkelt: Fotballkamper skal avgjøres på banen, sier Roald Bruun-Hanssen til BA.no

– Vi kjente til regelverket, men alle ville spille.