Endre Tvinnereim går over til Arbeiderpartiet

Endre Tvinnereim vraker Byluftlisten, og vil stå på Aps liste i kommunevalget neste år. (Arkivfoto)

Endre Tvinnereim vraker Byluftlisten, og vil stå på Aps liste i kommunevalget neste år. (Arkivfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Han har frontet Byluftlisten i tre år, men foran valget i 2015 vil han stå på Aps valgliste.

DEL

Lederen i nominasjonskomiteen til Ap, Terje Ohnstad, synes akkurat det er svært positivt.

– Han har luktet på Ap lenge. Han er opptatt av miljø- og klima og har vel lest programmet som vi vedtok i forrige møte, og funnet ut at det er det han vil jobbe for, sier Ohnstad.

Tvinnereim var førstkandidat til sitt parti ved valget i 2011, og ble valgt inn som eneste kandidat. Listepartiet hans tar derimot ikke gjenvalg i 2015. Det legges ned.

På Arbeiderpartiets liste er de ti første kandidatene sikre, deretter har de prioritert de ti neste. Resten av listen - fra 20 og nedover - er alfabetisk. Tvinnereim er på alfabetisk plass.

Det betyr derimot ikke at han er sjanseløs.

NYTT MEDLEM

Det er antall personstemmer fra velgerne som avgjøre hvem av Aps kandidater som kommer inn fra plass elleve og nedover. Ap har i dag har 19 representanter.

Ohnstad vil ikke kommentere om det kommer øvrige endringer på listen som de foreslo tidligere i høst. Denne listen kommer i morgen.

– Men er Tvinnereim medlem av Arbeiderpartiet?

– Ja, det forutsetter jeg da, sier Ohnstad. Han legger til at han ikke vet om Tvinnereim blir med i Aps bystyregruppe ut denne valgperioden.

Tvinnereim sier til BA at han ønsket å være med i bypolitikken, og at han har samarbeidet godt med Marte Mjøs Persen og Harald Schjelderup.

– Jeg sitter på Byluftlistens program ut perioden, slik vi har lovet velgerne. Men, helt rett, som medlem i Arbeiderpartiet, og slik må det nesten bare bli.

TROR AP KAN VINNE MAKTEN

Han sier at han er glad for å se at Aps program tar opp i seg krav om flere lokale målestasjoner, miljødiffernsierte takster i bompengeringen, nullutslippssoner, elektrifisering av havnen og skjerpede parkeringsnormer i sentrum.

– Jeg kan stå inne for det programmet, sier han.

– Hva er ambisjonene dine?

– Jeg har lyst å bli valgt inn i bystyret, og håper at folk gir meg stemmer, jeg håper at Ap gjør et godt valgt og at vi blir en stor gruppe. Jeg ønsker å sitte i byutviklingskomiteen!

– Jeg trodde du egentlig var en Venstre-mann?

– Jeg er det i alle fall ikke nå, svarer Tvinnereim.

Han tror Ap har en god sjanse til å vinne makten i Bergen, og er glad for at de har «stjålet store deler av byluftlistens agenda».

– Vi har ønsket å gjøre oss overflødige og det er flott at Ap tar det opp i seg på denne måten.

– Men hvis Høyre gjør det samme i sitt program, hva gjør du da?

– Å skifte parti én gang er lov, men ikke drive å hoppe rundt, svarer han blidt.

Artikkeltags