Engø: – Jeg uttalte meg upresist og vel negativt

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Paraplyen hennes er farligere enn buekorpsenes «våpen», sier gamlekar Radney Thompsen.

DEL

– Jeg er ikke begeistret for det jeg mener høres ut som korpsmusikk. Eller barn med våpen, skriver Linn Kristin Engø (linnengo) på Twitter.

Dermed er debatten i gang. En av dem som reagerte kontant er gamlekar i Løvstakkens Jægerkorps, Radney Thomsen (RadneyThomsen).

– Barn med våpen? Din paraply er farligere enn buekorsenes effekter. På generelt grunnlag misliker jeg folk fra auf, svarte han på Twitter.

I en mail til BA utdyper han:

– Neste gang småjenten fra landsbygden på Flaktveit tripper ut fra Flaktveit-bussen med nesen høyt i sky og paraplyen utslått, marsjerende på vei til neste bystyremøte, kan hun tenke over at paraplyen hun har er et farligere våpen enn de harmløse etterligningene av gevær og buer som byens unge jenter og gutter marsjerer rundt med, sier Thomsen.

– Jeg gikk selv i buekorps helt til jeg var 22 år, fordi jeg syns det var så ufattelig gøy og lærerikt. En av Bergens kjendiser, Gest, var sjef for Nordnes Bataillon i en alder av 20 år. Jeg følte meg definitivt ikke som ett barn i den alderen og det tviler jeg på Gesten gjorde heller, men derimot har nærmiljøet på Løvstakksiden fått nyte godt av min tid som buekorpsgutt i form av mine senere og nåværende bidrag til idretten og annet organisasjonsliv i nærmiljøet, skriver Thomsen.

HAR FÅTT KJEFT

Linn Kristin Engø har merket at temperaturen i buekorpsdebatten i Bergen kan være høy.

– Har du fått kjeft i dag?

– Jeg har fått endel kjeft i dag, også av mine egne, for at jeg har uttalt meg upresist og vel negativt om buekorps, sier Engå til BA torsdag ettermiddag.

– Var det noe lurt av deg å komme med dette i et valgår?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg tror det går bra, sier Engø.

Hun sier at det meste i debatten er sagt i en spøkefull tone.

– Det er takhøyde i Bergen, men i buekorpsdebatter er den ikke like høy som ellers, slår Engø fast.

Hva mener du?

Artikkeltags