Flere naturkatastrofer, høyere temperaturer og en høyere vannstand er spådd som resultat av hvordan vi behandler jorden vår i dag. Det er ikke alltid så lett å visualisere hvordan verden vil bli seende ut om vi ikke tar bedre vare på den, men det er det endelig noen som har gjort noe med.

World Under Water har gjort det mulig for oss å se hvordan en hvilken som helst oversvømmet by vil se ut i fremtiden. Ved hjelp av Google Street View-bilder kan vi se hvordan det økende havnivået vil påvirke Manhatten, Eiffeltårnet eller din egen hjemby.

Du kan sågar søke opp din egen gateadresse.

– Ideen er ikke bare å skape en sjokkerende effekt, men heller å gi folk en sjanse til å bli en del av løsningen på klimaendringer ved å beregne og utligne deres karbonutslipp ved hjelp av CarbonStorys hjemmeside, sier World Under Water i en pressemelding.

EKSTREMT, MEN VIRKNINGSFULLT

Ifølge CICERO, senter for klimaforskning i Oslo, viser forskning en klar sammenheng mellom havnivå og CO2-konsentrasjon. De kan også fortelle at forskere ved National Oceanography Centre i Southampton har funnet ut at dagens CO2-konsentrasjon kan øke havnivået opptil 31 meter. Men ikke før om en del hundre år.

Går du inn på World Under Water kan du kan søke opp hvilken som helst adresse i verden. Det er skummelt å se sin egen gate oversvømt og man blir ganske så sjokkert, slik nettsiden hevder.

Søker du opp Torgallmenningen vil du se at det nesten blir umulig å ta seg inn på Galleriet uten dykkerutstyr. Det blir plutselig en personlig opplevelse, likevel er det en ekstrem versjon av hva som faktisk kommer til å skje.

Andrew Freedman, ved nyhetstjenesten Mashable, sier til PolicyMic at World Under Waters mål er «mer i samsvar med markedsføring av klimaendringer enn et vitenskapelig verktøy».

Uansett hvor vitenskapelig korrekt denne siden er eller ikke, så vil inntrykkene av hva klimaendringene kan gjøre med oss personlig bli større.

Surging Seas er også en nettside hvor du effektivt kan visualisere hvordan klimaendringene vil påvirke deg.