Er dette verdens gladeste pingvin?

Artikkelen er over 5 år gammel

«Jippi! Sjekk sjøen da! Oooooooiiiiiiiiiiiiiiii» roper den ene pingvinen til de andre. Og de andre bare: «Eh... Og så da? Gidd det der.»

DEL

Det var kanskje ikke akkurat det som ble sagt. Eller, siden pingviner ikke kan snakke, er det vel temmelig sikkert at det ikke ble sagt. Men starter du videoen i toppen av saken, vil du se at det er omtrent det som bør være lydsporet til denne videosnutten, som er hentet fra Youtube.

Den enormt glade og svært søte pingvinen går som en farsott på internett i disse dager, og deles i sosiale medier i høy hastighet.

Vi har aldri sett en så glad pingvin før. Men det har Kees Ekeli på Akvariet i Bergen, som forklarer hvorfor denne karen er helt vill, mens de øvrige pingvinene i videoen er såpass stille og rolige av seg.

– Haha, videoen er kul, ler Akvarie-direktøren.

MACARONI-PINGVIN

– Den som hopper er en annen art enn de kjedelige som står bak. Det er en macaronipingvin. De «dølle» er kongepingviner, forklarer Ekeli til BA.

Han tror det sikkert egentlig finnes flere macaronipingviner på samme sted, men at de var uti vannet da man filmet dansen til villstyringen.

– Det er åpenbart at den koser seg i snøen. Den hopper og spretter og synes det er deilig. Den har det uten tvil veldig morsomt. Det er sikkert en ungfugl. Det er de som finner på slike sprell, sier Ekeli.

– Er ikke pingvinene på Akvariet i Bergen like glade?

– Jo. Vi har sett en masse artig med våre unge fugler, men ikke så ofte på land. De er artigst i vannet. Forrige vinter ble det sånn slush-is på det grunne vannarealet vårt, og der hoppet alle ungfuglene uti og badet. De rullet og koste seg skikkelig. Det så ganske absurd kaldt ut for oss mennesker, men de var virkelig i 100, forteller Akvarie-direktøren.

– Når er pingvinene på Akvariet mest aktive?

– Ungfuglene tar seg noen runder, ofte om morgenen, hvor de svømmer så fort de kan i flokk. Det ser også ganske så kult ut. Og det er ikke noen tvil om at de gjør det fordi det er gøy, sier Ekeli.

– Er det sånn at Akvariet kanskje ønsker seg en macaronipingvin til jul?

– Ja takk, ler Ekeli.

Artikkeltags