Erlend Farestveit (9) er så interessert i buekorps at han vil starte opp et eget for seg selv og guttene i gaten. Jentefritt, selvsagt!

Selv om han begynte som maskot i Laksevågs bueskyttere som fireåring, og fortsatt er med, vil Erlend starte et nytt buekorps på Laksevåg.

- Jeg og noen kamerater startet Strøkets Bataljon for to år siden. Vi bare marsjerte uti gaten, og folk klaget på bråket, forteller Erlend til BA.

EGET VÅPENSKJOLD
Senere skiftet korpset navn til Damsgårds Bataljon, og guttene har allerede tegnet et eget våpenskjold til korpset.

Erlend kom også på ideen om å søke kommunen om støtte til å starte et nytt buekorps på Laksevåg. Først sendte han søknaden til Laksevåg bydel, men fikk melding tilbake at han måtte søke Byrådsavdeling for oppvekst.

Svaret kom i desember:

«Vi har gleden av å melde at deres søknad er imøtekommet med et tilskudd på kr. 7000,-.(...) Vi ønsker dere lykke til med arbeidet.» skriver kommunaldirektør Anne Marit Presterud.

- Jeg liker å marsjere og gå turer, og har tre brødre som er med i Laksevågs Bueskyttere, forteller Erlend for å forklare hvorfor han har blitt så interessert i hobbyen.

At han hørte om jenter fra Fyllingsdalen som skulle få støtte til å starte opp et korps, hjalp på da han fant ut at han måtte starte sitt eget.

- Buekorps er en gutteting. Jenter kan ikke marsjere. Dette er ikke noe for jenter, synes nå jeg, sier Erlend bestemt.

Hans far, Helge, er mer forsonende overfor jentene. Men så har han også bare et par halvgåtte sesonger i Wesselengens Bataljon bak seg.

- Jenter må også få gå i buekorps om de vil det. Til tider kan Erlend være litt vel kreativ. Allerede som sjuåring klarte han å bestille mobiltelefon til seg selv, selv om det er fjortenårsgrense. Vi fikk bare regningen, ler Helge Farestveit.

STOREBROR BLIR SJEF
Hva de 7000 kronene skal brukes til er klart for lenge siden: Uniformer, trommer og sabler.

Erlends bror Njål (11) er utpekt som sjef for korpset, men Erlend er ansvarlig for organiseringen.

Han har også spurt Laksevågs Bueskyttere om de vil organisere guttene rundt Jansonsgate på Laksevåg som et rekrutteringskorps under Laksevågs Bueskyttere.

Navnet blir i så fall Holmen Kompani, som også har eksistert tidligere.