Espens bilde går verden rundt

Espen Haagensen, fotografen bak bildet som har blitt delt på nettsider og sosiale medier nesten hele verden rundt, skjønner ikke hvorfor akkurat dette bildet får så mye oppmerksomhet.

Espen Haagensen, fotografen bak bildet som har blitt delt på nettsider og sosiale medier nesten hele verden rundt, skjønner ikke hvorfor akkurat dette bildet får så mye oppmerksomhet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Men han er ikke bare glad for det.

DEL

Tirsdag 19. november falt den aller første snøen i Bergen denne sesongen.

Hobbyfotograf Espen Haagensen var en kveldstur på Fløyen denne dagen, og knipset dette stemningsfulle bildet som er tatt i syvtiden om kvelden.

Bildet er tatt med stativ og utløser, og viser Haagensen selv som sitter på en benk og skuer utover et snødekt Bergen.

Han ga bildet navnet «The first snow», og publiserte det på fotodelingssiden 500px.com.

I de påfølgende ukene har bildet blitt snappet opp av blogger, Facebook-sider og andre nettsider, og er sett og likt av flere tusen mennesker verden over.

– ANER IKKE HVORDAN DET HAR SKJEDD

– Hvordan skjedde dette?

– Ja, si det. Det er et godt spørsmål. Jeg aner faktisk ikke hvordan disse sidene har kommet over bildet mitt, sier Haagensen til BA.

Bildet er blant annet plukket opp av Facebook-sidene «Amazing World» og «People Are Awesome», som publiserer bilder av byer og steder verden rundt. Disse sidene har flere hundre tusen følgere på Facebook.

Haagensen har blitt kontaktet av venner og bekjente som har kommet over bildet hans på nettet, men sier han ikke har oversikt over alle sidene som har publisert det.

Han er ikke bare begeistret over måten bildet har blitt spredd på.

– De har ikke kreditert bildet med mitt navn, så de har faktisk stjålet det, sier han.

– Jeg kontaktet en side og ba dem enten fjerne det eller kreditere navnet mitt, og etter det skrev de hvem som har tatt bildet. Men det finnes mange andre som ikke har gjort det, og jeg orker ikke å kontakte alle, sier han lettere oppgitt.

– Men er det ikke litt smigrende at ditt bilde blir delt av internasjonale sider på internett?

– Kanskje, men jeg synes det er litt drøyt bare å publisere det uten å refererer til hvem som har tatt det. Så jeg har et litt ambivalent forhold til det.

FÅR MYE SKRYT

Bildet som nå dukker opp på sider rundt omkring på nettet er i tillegg litt lysere enn originalbildet.

– Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, sier fotografen, som sier at originalbildet ikke er behandlet i veldig stor grad.

Bildet vekker begeistring blant de som ser det på Facebook, og den ene siden som har publisert det skriver at det er et av de beste bildene de har publisert på siden sin.

Mange uttrykker beundring for selve bildet, og flere skriver at Bergen ser så vakkert ut at de gjerne vil reise hit.

Dette hadde ikke fotografen selv fått med seg da BA snakket med ham.

– Hehehe, sier du det? Det er jo supert det. God bergensreklame, sier Haagensen og ler.

– Bergen er jo en vakker by. Av og til, hvert fall.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken