Da ektemannen kom hjem fra skolen forrige mandag, var konen borte og klær vekke.

Det har den 27-årige mannen forklart politiet.

Han kom hjem fra skolen ved 15-tiden mandag, og har forklart at konen da var borte fra hjemmet deres i Øvre Fyllingsvei på Laksevåg. Neste dag meldte han henne savnet til politiet.

I dag er det ti dager siden siste sikre livstegn fra 22 år gamle Genet Paulos Tedla.

Hun kom til Norge fra Eritrea i september for å bli gjenforent med sin mann.

– Saken er foreløpig et mysterium. Vi vet rett og slett ikke hva som har skjedd. Men vi har ikke grunn til å tro annet enn at det er frivillig, sier politiførstebetjent Carl Petter Leganger til BA.

Tirsdag gikk politiet ut med etterlysning av den savnede kvinnen - med både navn og bilde - i håp om hjelp fra publikum. Men hittil har ikke politiet mottatt noen opplysninger.

Kvinnen hadde verken bankkort eller mobiltelefon, og etterforskerne står uten elektroniske spor – som har vist seg å være viktige redskap i vanlige forsvinningssaker.

Politiet har vært i kontakt med drosjeselskap og flyselskap, uten resultat. Politiet er ikke kjent med at hun har noe nettverk i Norge eller andre europeiske land.

Ifølge ektemannen skal hun ha hilst på to av hans venner etter at hun kom til landet i høst.

– Vi er interessert i alle som har opplysninger om henne, eller som har vært i kontakt med henne i tiden fra hun kom i september og frem til hun forsvant, antakelig mellom formiddagen og 15-tiden om ettermiddagen 19. desember, sier Leganger.

HAR DU OPPLYSNINGER?

Tedla er 158 centimeter høy, har brun hud, brune øyne og sort hår.

Politiet har fått opplyst at hun ser velstelt ut, og er pent antrukket.

Opplysniger kan gis til politiet i Bergen på telefon 55 55 63 00.