25. august skrev BA at Bauhaus hadde sikret seg en tomt i Åsane tilsvarende størrelsen på åtte fotballbaner. Bare detaljer gjenstod før avtalen kunne signeres.

Tomten det er snakk om er de 60 målene som Slethaug nå har solgt for flere titalls millioner kroner.

- Jeg har bare solgt det til en mellommann og kjenner ikke til Bauhaus, sier Johs Slethaug til BA.

GIGANTISK: BA vet ikke hvem kjøperen er, men tyske Bauhaus bekrefter at de er i forhandlinger om å etablere seg på Haukås.

- Vi er ikke komme til enighet med eieren. Prosessen har dratt ut. Det står om penger, sier Kay Evensen, administrerende direktør i Bauhaus Norge.

Det er ikke et lite bygg innbyggerne på Haukås i så tilfelle får i sitt nabolag. Varehuset vil ha en grunnflate på 23 000 kvadratmeter. I tillegg planlegges det i underkant av 600 utendørs parkeringsplasser.

75 MILL.: Selv om den ukjente mellommannen har betalt dyrt for den 60 mål store tomten kan han trolig vente seg god fortjeneste. Lars Kyte, daglig leder i Kyte næringsmegling, mener en pris på mellom 75 og 90 millioner er sannsynlig.

- Prisen kan fort komme opp i mellom 1250 til 1500 kroner kvadratmeteren. Men dette forutsetter at infrastruktur som vei, vann og kloakk er på plass, sier Kyte, som bekrefter inntrykket om gode tider for tomteinnehaverne i Åsane.

- Det begynner å bli godt fordi de er tomtemangel i Åsane. Området rundt Arken og Gullgruven er enda bedre, men der er det knapt tomter igjen, sier Kyte.