Fallulykke i sentrum granskes

Forrige tirsdag falt en mann seks meter her ved Naturhistorisk museum i Bergen sentrum. Han skal ikke være alvorlig skadet etter hendelsen.

Forrige tirsdag falt en mann seks meter her ved Naturhistorisk museum i Bergen sentrum. Han skal ikke være alvorlig skadet etter hendelsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter at et mann forrige uke falt seks meter ved Naturhistorisk museum, jobber Arbeidstilsynet med å komme til bunns i hva som har skjedd.

DEL

Etter at en mann forrige tirsdag falt flere meter ved en byggeplass ved Muséplassen 3 i Bergen sentrum, har arbeidstilsynet vært på stedet. De holder nå på med å utarbeide en tilsynsrapport.

Mannen, som er polsk statsborger, skal ha falt seks meter. Likevel skal han ifølge tilsynsleder i Arbeidstilsynet i Bergen, Marita Scott, ikke være alvorlig skadet etter ulykken.

UTEN SIKRING

– Han holdt på med å utføre vedlikeholdsarbeid ved Naturhistorisk Museum da han falt ned seks meter. Samtidig holdt et annet lag på å fjerne et stillas innvendig, forteller Scott.

Den polske mannen skal ha hjulpet til med arbeidet med stillaset. Mens arbeiderne som holdt på med dette var sikret med sele, skal mannen som falt ned ikke ha hatt slikt utstyr på.

– Vi kjenner ikke årsaken til at han falt ned, men vil jobbe med å komme til bunns i hva som har skjedd.

Hun opplyser at det nok vil ta noen uker før tilsynsrapporten vil være klar.

Ulykken skjedde under arbeid med rehabilitering av Universitetsmuseet, De naturhistoriske samlinger, som Statsbygg har fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet å planlegge og gjennomføre.

– SKULLE IKKE VÆRE DER

Prosjektleder, Arne Blix, er for tiden på ferie, men har fått beskjed om at mannen har bevegd seg på et område der han ikke skulle være.

– Han jobbet på området utenfor bygget, men har gått inn i et område der han ikke skulle være, og ut igjen gjennom et område der han heller ikke skulle være, sier Blix.

Han kjenner ikke detaljene rundt ulykken, men opplyser om at de nå har gjort tiltak for å hindre at noe slikt skal kunne skje igjen.

– Ulykker på byggeplasser skjer oftere i ferietider enn ellers, og vi hadde derfor en gjennomgang med entreprenør før ferien for å legge til rette for at slikt ikke skal skje. Likevel skjedde dette, forklarer han.

– Vi er leie oss for at dette skjedde, men glade for at han ikke ble alvorlig skadet, legger Blix til. Han vil gå gjennom rapporter fra ulykken når han kommer tilbake fra ferie.

Artikkeltags