Åpnet igjen på Flesland - men fortsatt lange køer

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Alle slusene i sikkerhetskontrollen på Flesland er nå åpnet igjen, men det vil være forsinkelser hele formiddagen.

DEL

Like før klokken 08.30 er sikkerhetskontrollen på Bergen Lufthavn Flesland åpnet igjen. Politiet og bombegruppen i Oslo har tatt seg av en pc som ble stoppet i sikkerhetskontrollen.

– Vi er i gang med å normalisere situasjonen, men det vil være forsinkelser ut over formiddagen, sier operativ sjef ved Flesland, Øyvind Skaar.

Politisak

– Den måtte stenges klokken 0640 på grunn av en uavklart situasjon i hovedslusen ved vår sikkerhetskontroll, sier Skaar.

Årsaken var en mistenkelig pc.

– Det dreier seg om pc-en til en polsk mann i 40-årene. Da den ble scannet, ble det påvist noen ukjente stoffer. Politiet er på stedet og har kontakt med bombegruppen på telefon, sier operasjonsleder Frode Kolltveit.

Flere har sendt inn klager til BA om at informasjonen til reisende har vært for dårlig under situasjonen.

– Når en slik situasjon oppstår er det politiet som informerer, og vi kan ikke informere om selve hendelsen. Når det nå har roet seg vil vi ta en runde å se på om vi kunne gjort noe annerledes, og om informasjonen  kunne vært bedre, sier Skaar.

Fortsatt lange køer

Det har hopet seg opp med folk på flyplassen. Flyene som skulle lettet klokken 0700, er forsinket. Blant annet avgangene til Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Ålesund- og Trondheims-flyet er kansellert.

– Folk må møte opp på Flesland som vanlig. Men man må regne med forsinkelser, sier Skaar.

Artikkeltags