Siden fredag kveld har søket etter savnede Elin Merete Angermund (52) i Fana pågått.

Gjennom lørdagen og kvelden har letemannskapene fullført søk i områdene rundt Skjoldabukten, Haugsdalen og langs E39 i området Kalandseid.

Representanter fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og forsvaret bistått politiet i søket.

– Vi har trappet ned for kvelden. Vi vil starte opp med nye styrker søndag morgen, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt til BA ved 20-tiden lørdag.

Søndag skal søket fortsette i Landås-området ved Bergenshallen. Dette skjer fordi politiet har innhentet opplysninger som tilsier at 52-åringen handlet på Sletten senter dagen hun sist ble observert.

Det vil bli søkt i områdene Tveitevannet, Slettebakken og Fantoft.

– Dersom søket blir resultatløst, blir det tatt nye vurderinger utover dagen, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i politiet.

– Famler i blinde

Innsatsleder Dag Olav Sætre i politiet uttalte lørdag at letemannskapene famler litt i blinde. Dette er fordi at få spor og opplysninger ikke gir et konkret søkeområde.

– Vi søker steder hvor venner og bekjente har oppgitt at hun har vært før. Men hun kan jo egentlig være hvor som helst, sa han.

Sjekket flere steder

Rundt klokken 14 lørdag var søket rundt Nordåsvannet avsluttet, og politiet opplyste at de hadde iverksatt søk flere andre steder.

Dette er basert på områder den savnede har oppholdt seg tidligere. Lørdag kveld er samtlige av stedene gjennomsøkt.

Politiet jobber med å finne elektroniske spor som kan gi dem en retning i forhold til hvor 52-åringen kan ha tatt veien.

Røde Kors har søkt med båt i Nordåsvannet, og i tillegg deltar hunder fra Forsvaret og Norske redningshunder. Fredag ble det brukt dykkere. 

Trappet opp fredag

Fredag fulgte politiet opp flere spor for å snevre inn leteområdet. Rundt klokken 18 ble leteaksjonen trappet kraftig opp.

Natt til lørdag var Røde Kors ute i båt på Nordåsvannet, og fra klokken 08 ble leteaksjonen trappet opp igjen.

Navn og bilde er frigitt av politiet med samtykke fra savnedes familie.

Den 52 år gamle kvinnen ble meldt savnet til politiet cirka klokken 23.30 torsdag da hun ikke vendte tilbake til sin bopel på Nesttun.

Trappet opp søket

Utover kvelden fredag deltok store ressurser i søket som pågikk i flere timer.

På det meste var politiet, 20 personer fra Røde Kors og seks hundeekvipasjer fra Norske redningshunder i sving, opplyste politiet til BA på stedet.

– Vi har et håp om å finne henne i live, sa innsatsleder Rune Vedeler i politiet.

Søkeområdet ble plukket ut basert på tips fra bekjente og pårørende, samt tekniske spor som politiet har innhentet.

– Det er den siste kjente sporingen vi har på telefonen hennes, sa Hans-Eirik Thue ved politiets operasjonssentral.

Søkeområdet fredag strakte seg fra Bergen roklubb og langs sjølinjen i retning Gamlehaugen.

Ønsker tips

Kvinnen var ifølge politiet iført en svart regnkåpe, mørk blå dongeribukse, mørke blå tøysko og bar på en svart liten ryggsekk.

Hun snakker bergensdialekt, er 168 centimeter høy, av tynn kroppsbygning, og har mørkt skulderlangt hår med pannelugg.

Mens frivillige og nødetatene har søkt på land og i vann, har politiets etterforskere jobbet med å innhente tekniske spor og informasjon fra kvinnens sosiale nettverk. Dette arbeidet fortsetter.

Kvinnen ble sist observert på torsdag i 16-tiden ved Kiwi Skjoldskiftet. Personer som har tips i saken kan kontakte politiet på telefon 02800.