Fant død mann etter trafikkulykke

Her ble bilvraket funnet natt til tirsdag. I skråningen nedenfor fant politiet den døde mannen.

Her ble bilvraket funnet natt til tirsdag. I skråningen nedenfor fant politiet den døde mannen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet fant den døde mannen 30-40 meter fra bilvraket i Åsane.

DEL

Politiet ble varslet av forbipasserende som kom over et bilvrak like før Støbotn, ved Hitland på Salhusvegen.

– Patruljen som kom frem fant vraket av en personbil, som sto klemt oppi autovernet. Den hadde store skader både foran og bak. Meldingen gikk på at ingen personer var i vraket, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

SØKTE: En hundepatrulje kom til stedet og begynte å søke i terrenget rundt ulykkesstedet. Det er så langt ingen vitner til ulykken som har meldt seg.

– Kort tid etter ble det varslet at man hadde funnet en person 30-40 meter fra vraket. Ambulansepersonell begynte å jobbe med ham, men han ble erklært død etter bare noen minutter. Vi vet ikke om han har blitt kastet ut av vraket eller tatt seg dit på egen hånd, sier Hilland.

Dermed ble åstedsgranskere sendt til stedet og bilen ble tauet bort av Statens vegvesen. Den døde mannen er ikke hundre prosent identifisert.

– Vi har en formening om hvem denne mannen er, og vi har varslet pårørende, men vi har ennå ikke en hundre prosent sikker identifikasjon, sier han.

1983: Politiet identifiserte mannen i løpet av formiddag.

– Det er en mann født i 1983 som omkom. Han er hjemmehørende i Salhus-området, sier politioverbetjent Rune Tveit ved Bergen nord politistasjonsdistrikt.

Ikke alle pårørende er varslet, derfor ønsker ikke politiet å gå ut med navnet i første omgang. Så langt vet politiet lite om årsaken til ulykken.

– Vi har funnet to treffpunkter, et til venstre for veien og et på høyresiden mot autovernet når man ser mot Salhus. Bilen har snurret rundt en gang, men vi vet ikke hvordan avdøde har havnet der han ble funnet, sier Tveit.

Det er ingen bremsespor på stedet, men ifølge Tveit var det våt veibane.

– Bilen er til teknisk analyse hos Statens vegvesen, det er på det rene at han var alene i bilen da ulykken skjedde. Tilfeldigvis ble ulykken oppdaget av en arbeidskamerat av avdøde, han kjente igjen bilen og varslet oss, sier Tveit.

Artikkeltags