Fant «mine» i barnehagen

Politiet tar ingen sjanser i forbindelse med minfunnet, og har derfor sperret av et større område (22.04.2009).

Politiet tar ingen sjanser i forbindelse med minfunnet, og har derfor sperret av et større område (22.04.2009). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Et område på 500 meter i diameter ble sperret av etter at det ble funnet noe som kunne være en mine.

DEL

Funnet av det som så ut som en mine ble gjort under gravearbeid på Tvildemoen i formiddag, der man er i gang med å bygge en ny stor barnehage som skal åpne til høsten.

– Det er funnet en minelignende gjenstand under graving, et mulig sprenglegeme, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Nyheter

De første opplysningene BA fikk, tydet på at det kunne være snakk om en stridsvognmine. I så fall ville minen hatt sprengkraft nok til å ødelegge en stridsvogn.

Nå har imidlertid eksperter fra forsvaret konkludert med at det ikke er en mine. Det er mest sannsynlig en sivil gjenstand som stammer fra krigens dager. For sikkerhets skyld vil man likevel ta gjenstanden opp i et område på fjellet nær Voss, for å åpne den og se hva det kan være. Dette vil bli gjort ved hjelp av mindre mengder sprengstoff, får BA opplyst fra ekspertene, som ikke vil stå frem med navn.

Sperringene som ble satt opp i forbindelse med funnet, er nå fjernet.

FULL STANS I ARBEIDET: Arbeidene i området der minen ble funnet, ble stoppet med umiddelbar virkning, i påvente av at bombeekspertene skulle komme fra Bergen for å sikre funnet.

– Det er foretatt nødvendig avsperring og varsling, sa operasjonsleder før i dag.

– Vi har nå stoppet arbeidene i denne delen av området, sier Kjell Inge Tverrberg fra Tverrberg og Sønner, som er byggherre på anlegget på oppdrag for Voss kommune.

– Intill bombeekspertene har vært her og sikret funnet, konsentrerer vi oss om arbeid i andre enden av anleggsomådet, sier han til BA.

FORSVARSANLEGG: Tvildemoen, der Voss kommune nå bygger en stor, ny barnehage, ligger i et område som tidligere har vært et gammelt forsvarsanlegg.

– I beste fall dreier dette seg om en øvingsmine, sier Tverrberg til BA. Men verken han eller politiet ville ta noen sjanser.

Funnet ble meldt klokken 0951.

Artikkeltags