Fant to parterte hester og en død katt dumpet i skogen.

Katrine Henriksen (t.v) og Marlene Wiedswang reagerer på funnet av to parterte hester og en død katt rett ved populær tursti i Larvik.

Katrine Henriksen (t.v) og Marlene Wiedswang reagerer på funnet av to parterte hester og en død katt rett ved populær tursti i Larvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Makabert funn ved populær tursti i Kjerringvik.

DEL

Katrine Henriksen var ute og red med en venninne da hun kom over det makabre funnet i Larvik fredag, skriver op.no. Rett ved en populær tursti ved Holtan i Kjerringvik er det dumpet to parterte hester og en død katt.

– Jeg ble helt satt ut, forteller Henriksen, som først kun så et hestebein stikke opp fra det gamle steinbruddet.

Dagen etter var hun tilbake på stedet for å dokumentere funnet, da så hun at det lå to hester dumpet blant steinene, en svart og en rødbrun. Flere kroppsdeler og innvoller fra de to kadavrene ligger slengt nedover skråningen. Hodene derimot mangler.

REAGERER PÅ FUNNET

Henriksen holder til på Stall Roja, som er like ved funnstedet. På stallen har funnet vekket oppsikt.

– Jentene på stallen har reagert voldsomt på dette. De synes det er grotesk og ekkelt, for dem er hesten et dyr de er veldige glade i. Jeg forstår godt at de reagerer, sier stalleier Janne Granli.

Hun var selv ute og red forbi området på onsdag. Da merket hun lukten nede fra turstien, men regnet med det var et dødt dyr som lå i nærheten.

Det hender at de har kommet over døde dyr på ridetur tidligere, men to parterte hester regnet ikke stallfolket med at det var.

– Det er tross alt to kjæledyr som ligger der, påpeker Henriksen.

De regner med at hestene ble partert for å gjøre det lettere å dumpe delene.

Stalljentene Marlene Wiedswang (17) og Alexandra Kjeldsen (13) fant i tillegg en død katt i steinbruddet.

– Jeg forstår ikke at folk kan dumpe dyr på denne måten, sier Wiedswang.

Det ligger også to sammenknyttede søppelsekker ved kadavrene, med ukjent innhold.

Hvor hestene kommer fra vet de ikke. Uten hodene er det vanskelig å kjenne igjen dyrene, og de kjenner ikke til om hestene er fra nærområdet. Hvor lenge de har ligget der er uklart, men Granli spekulerer i at de kan ha blitt dumpet der i vinter. Den varme temperaturen de siste ukene har ført til at kadavrene har begynt å lukte, og dermed ble funnet.

– TATT DEN LETTVINTE LØSNINGEN

– Her er det nok noen som har avlivet hestene sine hjemme, og deretter tatt den lettvinte løsningen, i stedet for å betale for få levert de vekk. De ønsket nok ikke at de skulle bli funnet, sier Henriksen.

De siste årene har kravene for avliving og slakt av hest blitt innskjerpet i Norge. Ifølge Mattilsynets nettsider må hesteeier kunne framvise hestepass og helsekort til slakteriet for at en hest skal kunne slaktes for konsum. Man må også kunne dokumentere at hesten ikke har fått i seg medisiner som har virkestoffer som er skadelig for mennesker. Hvis ikke dette er på plass, må hesten avlives og deretter destrueres – på eiers regning.

– Skaffer man seg dyr må man ta ansvar for denne delen også. Dette var ikke den rette måten å gjøre det på, påpeker Granli.

Hvordan hestene er avlivet vet de ikke.

Operasjonssentralen i Vestfold bekrefter at de har fått melding om funnet. Larvik politistasjon vil få overlevert saken mandag. Henriksen har i tillegg varslet Mattilsynet.

– Hvis hestene er merket med mikrochip i nakken, vil man kunne spore eier, forteller Henriksen.

Artikkeltags