Får drive oljeterminal

Pumpestasjoen på anlegget til Alexela Sløvåg i Gulen.

Pumpestasjoen på anlegget til Alexela Sløvåg i Gulen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Alexela Sløvåg AS har fått tillatelse til drift av tankanlegget i Gulen som oljeterminal.

DEL

Klima- og forurensningsdirektoratet har i dag gitt tillatelse til driften som skal starte opp i løpet av våren.

  • Nyheter

– Vi har hatt god dialog med Klima- og forurensningsdirektoratets representanter i forbindelse med arbeidet med tømming og fjerning av restavfall fra den tidligere virksomheten til Vest Tank. De strenge vilkår som direktoratet i medhold av forurensningsloven har stilt for en oljeterminal er i tråd med vårt planlagte driftskonsept, sier administrerende direktør Håkon Ivarson i Alexela Sløvåg AS i en pressemelding.

– Vår ambisjon har vært og er at terminalen skal drives innenfor omfattende krav til sikkerhet, av hensyn til så vel ansatte, brukere, naboer som til landskap og miljø.

Før driften av terminalen kan starte trenger de også tillatelse fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB).

– Vi håper på å få tillatelsen rett over påske. Det er omfattende materiale som skal gås igjennom av direktoratet. Som alle skjønner er dette en terminal som er lagt under streng kontroll. Vi regner med at det er gjort godt arbeid både fra Klima- og forurensningsdirektoratet og fra DSBs side, sier Ivarson til BA.no.

Han understreker at målet er å gjøre oljeterminalen til en trygg og lønnsom virksomhet, og at de ønsker å til bidra til fremgang for industrien og næringslivet i Sløvågen.

Artikkeltags