Får erstatning etter «Sleipner»-forliset

Svein Kåre Gunnarsons erstatningssak var ifølge Assuranceforeningen Skuld den siste som gjensto etter "Sleipner"-ulykken.

Svein Kåre Gunnarsons erstatningssak var ifølge Assuranceforeningen Skuld den siste som gjensto etter "Sleipner"-ulykken. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

– Dette er litt av en førjulsgave, jubler Svein Kåre Gunnarson (47).

DEL

– Nå er jeg lettet. Jeg skal bare nyte julen, sier Svein Kåre Gunnarson (47) til BA.

  • Nyheter

13 år etter «Sleipner»-forliset har Gulating lagmannsrett dømt Assuranseforeningen Skuld til å betale 47-åringen drøyt to millioner kroner i erstatning og saksomkostninger.

– LITT AV EN FØRJULSGAVE

Lagmannsretten finner i en dom som ble avsagt tirsdag at det er årsakssammenheng mellom nedkjølingen Gunnarson fikk etter forliset og de helseplagene han har slitt med.

Gunnarson hadde ventet at dommen ville falle først ut på nyåret, og var selv ikke informert om avgjørelsen da BA tok kontakt med ham tirsdag ettermiddag.

– Dette er litt av en førjulsgave. Nå ser jeg frem til å legge denne saken bak meg, sier Gunnarson.

TO MILLIONER

I november i fjor ble Skuld frikjent i Bergen tingrett, men 47-åringen vant frem i lagmannsretten – selv om erstatningskravet ble redusert.

Jeg trenger ikke lenger å ha økonomiske bekynmringer, konstaterer han.

De vel to millioner kronene Skuld er dømt til å betale omfatter ménerstatning, lidt tap, fremtidig tap samt saksomkostninger for retten.

Gulating lagmannsrett finner etter en samlet vurdering av bevisene at det er sannsynlighetsovervekt for at Gunnarson har kuldeallodyni (overfølsomhet for kulde), og likeledes at det er påregnelig og adekvat årsakssammenheng mellom lidelsen og den nedkjølingen han var utsatt for da Sleipner forliste.

Under enhver omstendighet er ulykken så sentral i årsaksbildet, at det er naturlig å knytte ansvar til den, heter det videre i dommen.

HAR BETALT 57,9 MILLIONER

Gunnarsons erstatningssak er ifølge Assuranceforeningen Skuld den siste som gjensto etter «Sleipner»-ulykken.

Skuld har tidligere utbetalt 57,9 millioner kroner etter forliset.

Sleipner hadde 76 passasjerer og en besetning på ni. 16 omkom da flaggruteskipet gikk på land og sank ved Stora Blokso på Sletta 26. november 1999.

Artikkeltags