Får ikke sjampisen refundert

Gjesten ble kastet ut like etter at han hadde kjøpt to flasker champagne. Han ville ha flaskene refundert, men det gikk ikke utestedet med på. De avviser at han ble kastet ut fordi han var beruset.

Gjesten ble kastet ut like etter at han hadde kjøpt to flasker champagne. Han ville ha flaskene refundert, men det gikk ikke utestedet med på. De avviser at han ble kastet ut fordi han var beruset. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Ble kastet ut fra utested. Ville ha to flasker champagne refundert.

DEL

Etter å ha blitt bedt om å forlate utestedet, sendte gjesten en skriftlig klage til utestedet Bocca i Bergen, og ba om å få refundert to flasker champagne som han hadde kjøpt.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Gjesten sendte også brevet i kopi til kontor for skjenkesaker i Bergen, der han forteller sin opplevelse av kvelden på Bocca den 31. mai i år.

Ifølge klagen, som BA har fått tilgang til, er det ikke selve utkastelsen han motsetter seg, ettersom han selv sier at det ble en «fuktig kveld».

Han mener imidlertid at utestedet gjorde feil da de ba ham forlate stedet, like etter at han hadde kjøpt champagne for nesten 2000 kroner.

Ifølge klager er dette et brudd på alkohollovens paragraf 8-11, som sier at det er «forbudt å selge, utlevere eller skjenke alkoholholdig drikk til personer som er åpenbart påvirket av rusmidler, eller skjenke alkoholholdig drikk på en slik måte at vedkommende må antas å bli åpenbart påvirket».

Han kaller dette for spekulativ oppførsel, og hevder å kjenne andre som har opplevd det samme.

«Jeg kommer ikke til å besøke deres bar igjen under noen omstendighet dersom dere ikke krediterer meg to flasker champagne. Jeg kan strekke meg til å betale innkjøpspris for de, og få det mellomværende igjen fra dere (bruttofortjenesten)», står det i brevet datert 09. juni.

– IKKE PÅVIRKET

Etter å ha mottatt henvendelsen ba kontor for skjenkesaker i kommunen om en redegjørelse fra utestedet, ettersom klager påstår at han var beruset da han fikk kjøpt drikken.

I sitt svar avviser imidlertid Bocca, ved daglig leder Erik-André Olsen, at det var på grunn av dette at gjesten ble bedt om å forlate stedet.

– Etter å ha undersøkt saken hos oss, er det på det rene at personalet ikke oppfattet gjesten som påvirket ved bestilling av champagneflaskene. Imidlertid opptrådte gjesten ovenfor servitøren ved bordet på en uønsket måte, og ved tilsnakk for dette ble hans opptreden av en slik karakter at han måtte forlate stedet, heter det i svaret fra utestedet.

Kontor for skjenkesaker skriver i sitt svar at de anser saken som avsluttet.

Gjesten får heller ikke refundert champagneflaskene sine.

Artikkeltags