Gå til sidens hovedinnhold

Fare for glatte veier

Artikkelen er over 8 år gammel

Plutselig snøvær ga glatte veier i Hordaland søndag kveld. Statens vegvesen sier nå at føret er bart og fint de fleste steder.

– Det har ikke vært noen spesielle hendelser på grunn av glatte veier. Entreprenørene har vært ute og saltet i hele natt, sier Tina Fjeldavli på Vegtrafikksentralen.

– Det har vært viktigst å salte på hovedveiene. Men nå har saltebilene vært stort sett overalt. Nå er det bart og fint føre de fleste steder, og nå kommer solen opp også, sier hun.

Fortsatt er det enkelte steder, som E16 ved Trengereid og E134 mot Haukelifjell., at det kan være fare for glatte partier, melder veivesenet på sine nettsider.

BIL UTFOR VEIEN

Politiet har så langt én trafikkhendelse i sin logg mandag. I 0530-tiden ble det meldt om en utforkjøring ved Straume på Sotra.

– Bilen havnet cirka 15 meter ut i terrenget, sier politiets operasjonsleder Jan Steimler.

Den mannlige bilføreren ble fraktet til legevakten for sjekk. Han skal ikke være alvorlig skadet.

SNØVÆR

Sent søndag kveld ble det meldt om glatte veier flere steder.

– Det var to biler som sto litt fast mellom Straume og Sotrabroen, og det er stort sett i ytre strøk som på Sotra at snøen har lagt seg i veien, sa trafikkoperatør Thore-Andree Halland ved Vegtrafikksentralen.

Han forteller at alle strøbiler er ute på veiene.

– Vi har også fått melding om at det skal være glatt på E16 mellom Voss og Trengereid. Det vi frykter, er jo at det blir klarvær og at det fryser på. Da blir det glatt, og derfor prioriterer vi nå salting på alle hovedveiene, sier Halland.

TRAFIKKULYKKE

Sent søndag kveld skjedde det en trafikkulykke på Fritz Riebersvei i retning Fana. En bil var involvert, og det er ikke snakk om personskade.

Det skal være en del materielle skader på bilen, og politiet er på stedet.

Kommentarer til denne saken