Isete veibane og glatte veier har gitt svært lange køer fra Skjoldsskiftet og opp på Vallaheiane. Klokken 1630 fikk politiet inn flere meldinger om full stopp i trafikken sør for Skjoldskiftet retning Os.

  • Nyheter

STO PÅ TVERS I VEIEN: - En semitrailer står midt i kjørebanen og legger på kjetting, forklarte Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til BA. Veitrafikksentralen var varslet, og politiet var på vei. Men klokken 1725 var de ennå ikke kommet frem. Da hadde trafikken gått i sneglefart omtrent siden ettermiddagsrushet.

– Vi står fast i kø vi også, sier Hilland og ber folk ta det med ro i trafikken:

– Det er svært glatt i området. Folk må kjøre forsiktig, sier operasjonslederen.

LEGGER PÅ KJETTING: En tipser forteller BA at det slett ikke bare var et kjøretøy som skapte hindringer for trafikken.

- Jeg har akkurat kjørt over Vallaheiane mot byen. Det er lange køer. Og Flere hadde stoppet helt opp og var i ferd med å legge på kjettinger, forteller tipseren.

Ved 1815-tiden melder Statens vegvesen om fortsatt redusert fremkommelighet på E39 over Vallaheiane på grunn av bilberging.

NAF skal være på stedet, men det er ventet at det fortsatt vil ta tid før veien er åpen igjen.

Vegvesenet melder også om glatte veier i Nordhordland. Tre biler var involvert i en ulykke like nord for Utsikten i Meland tidligere i ettermiddag. Det ble meldt om klink is på stedet. Ifølge politiet ble en kvinne lettere skadet. Hun ble kjørt til legevakten for sjekk.

Ved 14-tiden hadde en bil kjørt utfor veien i bakken ned mot Walde Byggevare i Meland. Like etter havnet to andre biler utfor vegen. Også der var det svært glatt, melder Avisa Nordhordland .

Men det pågår nå strøing flere steder i bergensområdet.