Problemet var kanskje omstendighetene før festen? Mannen var nemlig på ferie med konen i Tyskland, da de lørdag kveld havarerte bilen på autobahn ved Arsten like utenfor Bremen i Tyskland.

BA har fått bekreftet at ekteparet er fra Bergen sør.

Har du tips i saken? Kontakt journalisten her.

Det var Dagbladet som først omtalte saken på norsk, etter at situasjonen ble skrevet om i flere tyske medier.

Da ekteparet havarerte skal den 65 år gamle mannen ha tatt sykkelen for å komme seg kjapt til nærmeste bensinstasjon for å finne drivstoff.

Konen på 66 år ble værende ved bobilen.

Ifølge en pressemelding fra tysk politi fant politiet bilen og kvinnen i 20-tiden på kvelden, hvor hun forklarte at mannen var gått for å finne bensin. Politiet dro derfor fra stedet.

Men flere timer senere, klokken 22.30, fikk politiet inn nok en melding, da om en kvinne som gikk langs banen.

Da mannen hadde brukt flere timer på å finne bensin, hadde konen blitt bekymret, og gått for å finne ham.

Havnet plutselig på fest

Mens dette pågikk hadde mannen funnet drivstoff til både bilen – og seg selv.

For på sykkelturen mot bensinstasjonen skal mannen ha havnet på fest med omtrent 500 tyskere, arrangert av skytterlaget i nabobyen Stuhr.

På den tradisjonsrike festen Schützenfest hadde skytterlagets medlemmer samlet seg for en festival tre dager til ende med konserter og øl.

Klokken ett natt til søndag fikk lokalpolitiet i Weyhe inn en telefon fra skytterlagets fest, om en mann som ikke fant veien hjem og var på festen.

Dette viste seg å være den savnede 65 år gamle bergenseren. Da hadde han både fylt opp med bensin i kannene, og alkohol i kroppen.

Deretter ble parets bobil slept til nærmeste bensinstasjon, og paret gjenforent.

Hele historien er bekreftet i politiets pressemelding.

Saken fortsetter under bildet

 

Etterlyser mannen

Lederen for skytterlaget som arrangerte festen, Andreas Dettmer etterlyser nå mannen.

– Vi leter etter mannen fordi vi ønsker å invitere han til festen vår neste år også, etter all den gode responsen vi har fått, sier Dettmer til BA.

Han sier at de ikke så ham på festen, men at det var en stor sak i nyhetene.

Dettmer kaller dette «the best publicity ever», og at skytterlaget aldri har fått like mye oppmerksomhet som etter helgens fest.

Tirsdag har Dettmer vært på lokal radio i Tyskland hvor han etterlyser den norske festgjesten. Han ønsker seg tips hos både norske og tyske lesere. og lyttere.

Saken fortsetter under bildet

Dettmer tror han valgte å dra på festen og ikke tilbake til bilen fordi han hadde gått seg vill.

– Festen vår lå et stykke utenfor Bremen sentrum. Hvis han gikk i det området var det sikkert vanskelig å finne frem da det ble mørkt. Festen vår lyste nok både opp og var høylytt, sier han.

Men så legger han til:

– Konen var sikkert glad for at mannen ble funnet i god behold. Men hvis det stemmer at han var veldig full, så kan vi bare håpe at de fortsatt er gift, sier Dettmer.