Gå til sidens hovedinnhold

Fikk gave på 250 000 kroner til Stoltzen

Artikkelen er over 14 år gammel

Owen Westergård i Varegg jubler etter å ha mottatt penger til å restaurere trappene i Stoltezekleiven.

Han leder Varegg fleridrett, som blant annet arrangerer Stoltzekleiven opp, og fikk gjennom BA vite i går at Simon Simonnæs og Espen Galtung Døsvig vil gi en kvart million kroner for å restaurere de mange utslitte trinnene i Stoltzekleiven.

Varegg har de siste årene brukt 200 000 kroner i området, og jobbet et stort antall dugnadstimer, særlig i målområdet på toppen.

TRAPPENE FOR TØFFE
Men selve trappene har de ikke følt seg verken kompetente nok eller sterke nok til å våge seg på.

- De som jobber dugnad hos oss er ofte eldre folk, og det har vært enklest å begynne på toppen, forklarer Westergård.

I fjor fikk klubben gaver på til sammen 115 000 kroner fra Sparebanken Vest, BKK og Vizrt til utbedring av løypen, og nå stiller to av byens investorer opp med mer enn dobbelt så mye.

FLERE KAN BIDRA
- Med en slik pengegave kan kommunen i alle fall ikke sitte i ro mens trappene forfaller. Kanskje kan både kommunen, selskaper og private bidra til en finansiell dugnad for trappene, hå­per Westergård, som de siste ukene har hatt fullt kjør med å arrangere løp for skoler, samt å planlegge selve lø­pet den 29. september.

- Stoltzen er midt i Vareggs nedslagsfelt, og vi er veldig engasjert i løypen. Men for å restaurere den, trengs det fagfolk, sier Varegg-lederen.

DÅRLIG DRENERING
Også byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal er svært positiv til pengegaven.

- Vi hadde en befaring i sommer sammen med Varegg, Idrettsetaten og Bergen skog- og treplantingsselskap. Å vedlikeholde trappene er egentlig en oppgave for sistnevnte, som står for driften av denne delen av Byfjellene, forklarer Brandsdal.

De mest ødelagte delene er utpekt, men for å få vite mer om hvor mye en restaurering vil koste, trengs det fagfolk.

- Noen steder ligger steinene veldig godt. Der de ikke gjør det, er det ofte på grunn av manglende drenering, sier Brandsdal.