Gå til sidens hovedinnhold

Fikk krok i svanefoten

Artikkelen er over 5 år gammel

For bare to måneder siden flakset svanefar mellom liv og død. Fredag ble han funnet skadet igjen

– Det startet med fortvilelse, men endte med glede, forteller Sølvi Bugge, som er en av pleierne som tok vare på «Havnesjefen» sist gang han var skadet.

Slapp og dårlig

Sølvi ble oppringt fredag om at «Havnesjefen» lå skadd på land i Vågadalen i Lekvenvågen. Hun og mannen hennes, lege Hans Leganger-Hansen, satt seg umiddelbart i bilen.

Da de kom frem, løftet Sølvi svanefaren opp. Hun forteller at han helt tydelig var slapp og dårlig, og de tullet han inn i et teppe.

Les også: «Havnesjefen» flakser mellom liv og død

Angel i foten

Folk hadde fulgt med han i løpet av dagen. Lekvenvågen er et stykke unna der «Havnesjefen» pleier å holde til, men svanemor lå i nærheten med ungene og fulgte med på situasjonen.

Fredag og sommerferie var imidlertid en dårlig kombinasjon, og ingen kunne hjelpe den skadde svanen. Men, etter en rask sjekk fant de en angel i den ene foten, og doktor Leganger-Hansen mente at han skulle greie å fikse det.

Ordfører i Os kommune, Terje Søviknes, har tidligere uttalt at «Havnesjefen» er tilsatt i Os kommune. Fredag fikk svanefar også utnevnt sin egen privatlege, doktor Hans Leganger-Hansen.

På kontoret, med en god lampe, greide legen å lirke ut kroken som hadde satt seg fast i svanefoten.

– Såret så fint ut, så vi satte han ut på vannet igjen, forteller Sølvi.

– Det endte godt denne gangen også. Men, jeg tror svanemor er passe irritert på at han ikke kan passe seg for båter og slikt, for det tok visst en stund før han fikk komme inn i varmen igjen.

Kommentarer til denne saken