Da fru Parry var i postkassen sin i hjembyen Ballina i New South Wales i Austalia i forrige uke, fant hun et postkort fra svigerdatteren.

– Men det var noe som skurret, sier hun til BA.

VAR IKKE BARE TIL HENNE

På forsiden prydet Bryggen i all sin prakt. Statsraad Lehmkuhl lå til kai og solen skinte, slik den ofte gjør på postkort av Bergen.

– Men min svigerdatter Pauline hadde adressert postkortet til både min mann og meg. Hun skrev at hun håpet vi hadde det bra. Men min mann døde jo for 15 år siden, sier fru Parry til BA.

RINGTE SØNNEN

Det var da hun skjønte at noe var helt feil. Ikke kunne hun huske at svigerdatteren, en lege som stadig reiser rundt i verden og holder seminarer, hadde vært i Bergen heller.

– Jeg ringte min sønn, Roger. «Er Pauline i Norge,» spurte jeg. «Nei, hun er her,» sa han. «Men har hun vært der,» spurte jeg. «Ja, men det er over 20 år siden,» sa sønnen min. Så ropte han på henne og spurte om hun husket akkurat når det var. Hun måtte sjekke litt, men kom frem til at det var for 27 år siden, sier fru Parry og ler.

Hun synes det hele er veldig rart.

– Men det er veldig hyggelig å få postkort. Jeg har aldri hatt en datamaskin og kan ingenting om epost og sånt. Det er jeg altfor gammel til. Så da er det ekstra koselig å få post, synes hun.

«DYRT MED ØL»

I kortet fra Bergen anno 1987 sto det at øl var dyrt og at det kostet en formue å ringe hjem til Australia.

– 10 dollar for øl, står det her. Hva koster det nå, spør fru Parry BA.

– Det koster nok enda litt mer nå...

– Vel, her koster det bare 5 dollar for øl. Men jeg drikker ikke øl, altså, sier hun.

ANER IKKE HVA SOM HAR SKJEDD

– Har du prøvd å finne ut hva som har skjedd siden postkortet tok så lang tid?

– Nei, det aner jeg ikke. Men kortet ser ikke noe gammelt ut i det hele tatt. Det er i fin tilstand.

Flere australske aviser har skrevet om den saktegående posten fra Norge, etter at lokalavisen Ballina Shire Advocate omtalte historien.

– Lokalavisen kom på døren her og tok bilder. Og så var jeg plutselig på førstesiden, sier fru Parry.

– Nå kommer du i avisen i Norge også.

– Flott! Jeg kunne godt tenkt meg å komme til Norge, men jeg er nok blitt for gammel til å reise så langt nå.

POSTEN VET IKKE HVA SOM HAR SKJEDD

– Nei-nei-nei, det er ikke sånn at posten tar 27 år til Austalia, sier komminikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, til BA.

Det er riktignok ikke aller første gang noe slikt skjer.

– Det er umulig å svare på hva som har skjedd i dette konkrete tilfellet, men de gangene vi faktisk har klart å finnet ut av det, har det skjedd i forbindelse med en ombygging. Da har brevet eller postkortet falt ned i en sprekk eller bak en hylle, og så dukker det plutselig opp igjen når et kontor flytter, sier Gjølme.

– Dette skjer veldig, veldig sjelden, understreker hun.