Joar Klette fra Os skulle sammen med to kolleger spise lunsj i Mathallen i Bergen tirsdag. Her hadde ikke kollegene vært før, og Klette ville vise frem Fisketorget.

– Kollegaen min valgte ut tingene, og jeg var jo klar over at det er stive priser der. Vi ville smake litt forskjellig, og etterhvert spurte jeg dem hva de trodde dette ville koste, sier han.

En av kollegene tippet måltidet ville koste rundt 650 kroner.

– Jeg sa jeg kunne tenke meg det ble litt dyrere enn det, noe som ble bekreftet da vi fikk kvitteringen, sier Klette.

Totalt kom måltidet på 1 788 kroner.

– På den første kvitteringen sto det bare mikstallerken sjømat, og ikke spesifisert hva vi hadde kjøpt. Da ba vi om en mer spesifisert kvittering, og fikk den jeg tok bilde av, sier Klette.

REAGERER

Han reagerer på flere ting ved summen.

– Det ene er jo prissettingen. Det som er innpakket, står det pris på, men jeg så ingen pris på det andre. Det er mulig det var der, men jeg registrerte det ikke. En annen ting er at vi må hente maten selv, og bruker papptallerkner til å spise av. Hva tenker turistene hvis de får en slik regning? Dersom ikke vi la merke til prisene, er det helt sikkert noen av dem som får det samme sjokket, sier han.

I tillegg reagerer han på prisene.

– De er jo helt avsindige. 300 kroner for blåskjell i løsvekt, og det var ikke så mye heller. 880 kroner for kongekrabbe. Ja, det var en god porsjon, men likevel. 60 kroner for en 0,5 plastflaske med Farris? Det er jo vanvittig, sier han.

De tre var opptatt av å ikke lage noe oppstyr, men sa likevel fra hva de mente.

– Deretter betalte vi, og gikk. Jeg misunner ikke kollegaen min som må komme tilbake til jobben med den regningen for en lunsj, sier Klette.

– KOMMET HELT FEIL UT

– Dette er kommet helt feil ut, sier daglig leder Kenneth Fjellskål i Fjellskål Fisketorget AS til BA.

Han forklarer at kvitteringen er svært misvisende.

– Det er viktig å få frem at det var tre personer som fikk tre porsjoner. Det står 1 kongekrabbe, men i realiteten var det over ett kilo med kongekrabbe, sier Fjellskål.

Det fremgår heller ikke av kvitteringen at det ble kjøpt to brus og ikke én.

– Mineralvann koster ikke 60, men 30 kroner, presiserer han.

– Jeg skal ikke nekte for at det er dyrt. Kongekrabbe og kreps er de to dyreste produktene vi har utenom hummeren, sier Fjellskål.

– Kongekrabben koster 690 kroner kiloet over disk og 790 kroner kiloet servert med tilbehør, fortsetter han.

ENDRER RUTINER

Nå vil lederen gå gjennom systemet i kasseapparatet for å se til at kundene i fremtiden får et mer presist bilde av det de faktisk har kjøpt.

Han forteller også at det ikke er første gang de får reaksjoner på at såpass kostbar sjømat serveres på papptallerkener.

– Vi går snart over til porselen, sier Fjellskål.

Hva mener du? Diskuter i kommentarfeltet under.