Gå til sidens hovedinnhold

Fikk se sønnens dødssted

Artikkelen er over 16 år gammel

Gulfjellet (BA): Familien til Henning Madsen som lørdag ble drept på Gulfjellet, besøkte i går kveld fossen der ulykken skjedde.

– Familien syntes det var godt å få se stedet. Det var en gripende stund og veldig vondt, sier arrangør av «Styrkeprøven Rett Vest», Lars Henrik Tveit.

I går kveld ble det kjent at de omkomne er bergenseren Eirik Hjertnes Bratland (28) og Henning Madsen (23). Begge bodde i Bergen, men Madsen er opprinnelig fra Sandnes.

Foreldrene til sistnevnte kom fra Sandnes for å ha en minnestund på stedet hvor sønnen omkom. I 1700-tiden i går ettermiddag tok foreldrene og to onkler den strabasiøse turen opp Gulfjellet for å se stedet der sønnen deres hadde mistet livet morgenen før.

Sammen med dem var seks av arrangørene for styrkeprøven, politiet og en deltaker som så hva som skjedde og var med på å hente mennene opp av vannet.

– Han fortalte hva som hadde skjedd og hvordan han hadde opplevd det, sier Tveit.

PÅ KANTEN AV STUPET

– Alle var veldig overrasket over hvor mye vannstanden hadde sunket fra lørdag til søndag. Folk hadde problemer med å skjønne at det kunne gå så galt, sier Tveit

Etter en stille stund foran kulpen der guttene ble funnet omkommet, fortsatte følget klatreturen opp til punktet der turstien krysser elven.
Lørdag morgen var denne elven så stri at de to turgåerne mistet fotfestet og ble ført utfor stupet av Markskilfossen.

På ulykkesstedet ved elveleier var det lagt ned blomster før familien kom til stedet. Mens de var der fant også familien rester av en minidisk, som Henning Madsen hadde hatt med seg på turen.

De pårørende gikk frem til kanten av stupet der de fortvilet stirret ned på fossen som hadde krevd to unge liv bare et drøyt døgn tidligere.

– Foreldrene fortalte om en gutt som var gald i naturen og i å være i aktivitet, sier Tveit.

Begge de mennene etterlater seg samboere i Bergen.