- Fikk stemmen fra Gud

Artikkelen er over 12 år gammel

I kveld skal Gabrielle Leithaug forsvare Bergens ære i Idol.

DEL

Sjekk også:

Idol-finalisten synes det er hennes tur nå. Tanten Solveig, onkelen Bjarte, kusinene Astrid og Ingrid er alle kjent fra scenen – særlig i det kristne miljøet.

– Det er på tide at det blir litt Gabrielle nå, ler 21-åringen.

EGENTLIG I MOT IDOL

Gabrielle har en fortid fra Gospel Bergen og har også vært med tanten sunget foran stort publikum i USA. Nå vil hun satse for fullt på musikken.

– Idol er en stor sjanse. Jeg har sinnssykt lyst til å drive med sang og musikk på heltid. Drømmen er å gi ut plate, sier Gabrielle til BA.

Men selv om hun nå satser for fullt mot en finaleplass i Idol, er det med litt blandede følelser hun er med.

– Jeg har egentlig vært litt imot hele konseptet. Jeg har følt at idolene var produkter – personer som ble laget, sier hun.

– Men likevel vil du dette nå?

– Ja, men jeg ser egentlig ikke på meg som et Idol. Jeg vil ikke bli noe konstruert. Jeg har en sterk personlighet og vet hvordan musikken og stilen min skal være. Det får ingen forandre på. Jeg er meg selv, slår Gabrielle fast.

– For du er en kristen-artist?

– Det er vanskelig å si at jeg er det, fordi det å være kristen og det å være artist er to forskjellige ting for meg. Men jeg må synge om noe jeg tror på, jeg liker tekster som går litt dypere. Budskap om pupper og rumpe og sånn holder ikke for meg, sier hun og ler litt.

I kveld er hun førstemann som inntar Idol-scenen når første semifinalen går av stabelen.

– Jeg skal synge «Sisters are doin' it for themselves» med Aretha Franklin. Jeg synes det er en dritkul låt og digger den. Det blir litt sånn groovie, lover hun.

– Jeg har fått stemmen min i gave fra Gud. Nå vil jeg gi noe tilbake.

Les dagens BA her!

Artikkeltags