Ved 1600-tiden så Vibecke Nygaard (32) på Coop Obs Bygg i Laguneparken i Fana seg nødt til å ta grep.

– Det kom en dame inn i butikken til meg og sa at det satt en baby innelåst i en bil, forteller hun til BA.

– GRÅT NOE VOLDSOMT

– Jeg løp ut. Bilen sto parkert i parkeringhuset. Med én gang jeg gikk inn dit, hørte jeg at babyen gråt noe voldsomt. Det eneste jeg tenkte på var å få ungen ut av bilen, sier Nygaard.

Hun så at det ene vinduet sto litt åpent og klarte å få hånden innenfor. Dermed klarte 32-åringen også å låse opp døren og få babyen ut.

– HADDE KNUST MEG INN

– Men hvis ikke vinduet hadde vært åpent, hadde jeg knust meg inn. Det var to hunder i bilen også. De bjeffet og det var rett og slett et voldsomt leven. Og enormt varmt, sier Nygaard, som har to barn selv.

– Jeg ble veldig forbanna. Siden jeg har to barn selv, satte jeg meg veldig inn i situasjonen. Jeg tenkte nesten ikke. Jeg bare handlet, sier hun.

– FORELDRENE VAR VEKK

Foreldrene var ikke så se. Hvor lenge babyen har sittet alene i bilen, er uklart, men ifølge Nygaard og andre vitner på Lagunen var bilen allerede parkert i 1400-tiden.

Hun tok med seg babyen tilbake på arbeidsplassen og tilkalte politiet. Da var klokken blitt nesten 1600.

FORELDRE ROPT OPP PÅ HØYTTALERANLEGG

Politiet bekrefter saken overfor BA.

– Kvinnen åpnet en bil med to hunder og en baby inni. Den hadde stått lenge uten at det var noen voksenperson der. Vi har kontroll på babyen nå, for hun leverte den inn på Coop Obs Bygg, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til BA.

Babyen er en gutt på fem måneder.

Foreldrene ble ropt opp over høyttaleranlegget på Lagunen mens politiet var på stedet.

– HANDLEKRAFTIG GJORT

– Dette var jo svært handlekraftig gjort. Hvis det er sånn at bilen sto i varmen uten lufting, er ikke det bra, sier Steimler.

Politiet jobbet en stund med å lokalisere foreldrene, samtidig som de etterlyste eier av den aktuelle bilen babyen ble fjernet fra.

– Hvor lenge var babyen i bilen?

– Parkeringsbilletten viste 1527, men det var altså idét de kom inn i parkeringshuset. Det kan ha tatt noen minutter til før de forlot babyen. Jeg vil anslå at de var borte i 20 minutter før kvinnen brøt seg inn og fjernet babyen, sier Steimler.

Han opplyser at politiet på stedet irettesatte foreldrene.

– Bilen sto ikke i solen, men dette er ikke sånt man gjør. Foreldrene skulle inn og ha seg noe mat. Da de kom tilbake var politiet der. De fikk noen formaninger og gjør neppe dette igjen, sier Steimler.

FORELDRENE HADDE VÆRT OG SPIST

Foreldrene på 28 og 35 år hadde vært inne og spist mat mens den fem måneder gamle gutten satt i bilen sammen med familiens to hunder. Det er skrevet en bekymringsmelding til barnevernet.

Nygaard forteller til BA at foreldrene kom, tok med seg babyen og dro fra stedet like etter klokken 1630.

– Jeg er veldig forbanna. Jeg hadde nesten ikke lyst til å gi fra meg ungen. Jeg skulle i alle fall gjerne hatt en alvorsprat med foreldrene, sier hun til BA.