Flere bryllup kan gå opp i røyk

jannicke Larsen og Asgeir Svardal har planlagt bryllupet sitt i to år. Nå er planene helt i det blå etter brannen torsdag kveld.

jannicke Larsen og Asgeir Svardal har planlagt bryllupet sitt i to år. Nå er planene helt i det blå etter brannen torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

St. Jørgen kirke har fått store skader etter brannen.

DEL

Nå står en rekke bryllup i fare. – Nå begynner vi å få dårlig tid, sier gifteklare Jannicke Larsen.

Denne uken har Jannicke Larsen og Asgeir Svardal lagt siste hånd på verket på bryllupsinvitasjonene. Disse må nok gjøres om.

– Nå må vi skrive «ukjent» på stedsanvisningen, sier Svardal.

GIFTER SEG I AUGUST

Allerede i fjor høst reserverte paret St. Jørgen kirke ved Lepramuseet for den store dagen. 3. august skal de gifte seg, men nå er det ikke sikkert at de får gifte seg i sin utvalgte kirke.

–Jannicke ringte meg i 2030-tiden i går og sa: Kirken vår brenner. Jeg skjønte på stemmen hennes at dette ikke var en aprilsnarr, sier Svardal.

Jobber med en plan B

Nå begynner det vordende brudeparet å få dårlig tid.

–Vi har planlagt dette bryllup i to år, så dette er veldig trist. Vi er superfortvilet, sier Larsen.

– Jeg ringte Lepramuseet i dag, og de sa at alt var usikkert. De vet ikke om kirken blir klar til 3. august, forklarer hun.

Nå jobber de på spreng med å skaffe seg en plan B.

–Men det er jo bare tre måneder til bryllupet, så vi er veldig sent ute. Det er ikke bare å finne et nytt og ledig sted. De fleste reserverer jo et år i forveien. Vi er superfortvilet, forklarer Larsen.

FLERE PAR RAMMES

–Det er en katastrofe at et kulturminne som dette nå er brannskadet. Vi tenker også på de som nå har mistet boligen sin, understreker Svardal.

De er ikke de eneste gifteklare som nå begynner å få det travelt.

– Det er planlagt en rekke bryllup denne sommeren, de første allerede i begynnelsen av juni, sier museumpedagog ved bymuseet, Grete Kristina Eilertsen.

VANNSKADER

Kirken har større skader i takkonstruksjonen. Innvendig er det også større vannskader, og det er foreløpig usikkert hvor lang tid det tar å utbedre skadene.

–Jeg tror vi har noe sånt som fem par som skulle gifte seg i løpet av sommeren. Vi har i dag vært i kontakt med dem og fortalt dem at det er usikkert når kirken kan åpnes igjen, sier hun.

Artikkeltags