Flere redningsaksjoner i fjellet lørdag kveld

Artikkelen er over 3 år gammel

Det pågikk flere leteaksjoner i fjellene i Hordaland og Sogn og Fjordane lørdag kveld. Store ressurser ble satt inn i søket etter 59 år gammel kvinne som ikke kom frem til en hytte i Ullensvang som avtalt.

DEL

I Ullensvang søkte politiet, Røde Kors og Norske redningshunder etter en kvinne store deler av lørdag kveld. Hun var alene på fjelltur, og kom ikke frem til hytten som avtalt.

59-åringen skulle møte familie i 15-16-tiden lørdag. Klokken 2015 varslet de politiet, og det ble sendt SeaKing til området for å søke.

Rett før klokken 01 samme natt kom meldingen om at kvinnen var funnet av helikopteret. Hun hadde skadet foten sin, men er ellers i god form.

– Hun ble fløyet ned til Lofthus og overtatt av ambulansen der. Hun ble avlevert klokken 0130, sier operasjonsleder Eivind Hellesund ved Hordaland politidistrikt søndag morgen.

Godt kledd

Det var Hordaland politidistrikt som koordinererte aksjonen i Ullensvang. Operasjonsleder Janne Steimler Sætre fortalte til BA tidligere på kvelden at kvinnen er fjellvant.

– Kvinnen skal være godt kledd, men er nok ikke kledd for en natt ute, sa hun da.

59-åringen startet turen fra Øvre Eidsfjord-området fredag. Familien var i kontakt med henne lørdag formiddag. Da var hun i Fagradal og skulle gå videre mot Solbjørg.

Helikopter leter i Florø

Også i Sogn og Fjordane ble det startet en leteaksjon lørdag kveld. Denne pågikk fortsatt søndag morgen.

Nær hytten Gjegnabu ved Hope har en mann i 60-årene og en kvinne  i 50-årene gått seg vill. De to ba om hjelp klokken 2140 lørdag, fordi de ikke fant hytten. De har beveget seg inn i bratt og ulendt terreng.

SeaKing Florø ble satt inn i søket, men helikopteret ble siden blitt kalt tilbake. Det var ikke mulig å sende inn frivillige da terrenget vil være farlig i mørket, meldte HRS.

– SeaKingen har fått de ned. De var om bord klokken 0835 og er i bra form. De har hatt en kald natt i fjellet, men hadde det forsåvidt greit, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved HRS til BA.

Hytten Gjegnabu driftes av Flora Turlag, og ligger ved Ålfotbreen - på 1.200 meters høyde. Hytten er ikke betjent.

Tre fast på Trolltunga

Det har også vært en mindre dramatisk redningsaksjon ved Trolltunga lørdag kveld. To kvinner og en mann bosatt i Bergen ble i 23-tiden fulgt ned fra fjellet av en lokal mann fra Røde Kors.

– En fra Røde Kors var i Skjeggedal tidligere i dag. Han observerte to damer og en mann som gikk opp til Trolltunga i morges. Han mente å ha sett dem igjen i 1530-tiden, fremdeles på vei oppover, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre i Hordaland politidistrikt.

Rett før klokken 22 kontaktet mannen Hovedredningssentralen. De skal ha vært tynnkledd, og ikke utstyrt for å klare seg over natten.

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge gikk mannen etter de tre. Han skal ha lokalisert personene en time senere. De var da cirka en time fra Skjeggedal.

 «Retter takk til RKH mann fra Tyssedal for å ha tatt ansvar i situasjonen,» melder de på Twitter.

Artikkeltags