– Det er meningsløst å stenge Sentralbadet. Bergen trenger flere arenaer for svømmere, sier Trulte Alfstad.

Den tidligere norgesmesteren og kongepokalvinneren i svømming var blant en gruppe ildsjeler som stilte seg opp på Torgallmenningen under parolen «Ikke steng Sentralbadet» tirsdag.

STENGER DØRENE

Hun hadde fått med seg flere veteraner som var med på den høytidelige åpningen av svømmeanlegget i Bergen sentrum i 1960.

54 år senere, 23. oktober, er det slutt. Da vil politikerne stenge Sentralbadet etter at det nye svømmeanlegget på Nygårdstangen, AdO Arena, er i full drift.

Svømmeveteranene og andre entusiaster har ikke gitt helt opp, og med fakkeltog og underskriftskampanjer forsøker de få de folkevalgte til å snu i siste liten.

KOSTBART I ADO ARENA

Birgitte Liseth er talskvinne for Sentralbadet-aksjonistene:

– Vi synes det er helt feil å stenge Sentralbadet. For pensjonister koster det 1500 kroner for helårskort på Sentralbadet, mot 4800 i det nye AdO Arena. Vi mener det er plass til både Sentralbadet og det nye svømmeanlegget, sier Liseth.

Andre ildsjeler trekker frem det gode og sosiale miljøet i Sentralbadet. Mange kjenner hverandre. Det er et godt sted hvor det er plass til alle. Mange er avhengig av badet på grunn av helsen.

TRUER MED TRAPPELØP I RÅDHUSET

– Jeg har truet med at hvis de stenger Sentralbadet, går jeg i rådhuset og begynner med trappeløping, sier en av demonstrantene.

De peker på at Oslo har flere svømmebasseng.

— Kommunen kunne ha rustet opp Sentralbadet for midlene som ble brukt til Bergens søknad om å få arrangere sykkel-VM. Vi trenger ikke noe stort og flott, sier en annen av ildsjelene.