Gå til sidens hovedinnhold

Flesland ble evakuert etter funn av mistenkelig pakke

Artikkelen er over 8 år gammel

Like etter ble det iverksatt en ny, stor politiaksjon.

Det ble meldt om funn av en bombelignende gjenstand på Flesland. Etter cirka en halvtime ble aksjonen avblåst.

– Vi har fått melding om at gjenstanden er helt ufarlig. Det kan se ut som en digital fotoramme som skulle til en bokhandel.

Det sier politiinspektør Morten Ørn ved Bergen Sør politidistrikt til BA.

Alle er nå varslet om at aksjonen er avblåst.

KLARTE IKKE GJØRE REDE FOR PAKKE

– Posten har levert en stor kasse til vareleveringen som de ikke klarer å gjøre rede for hva er, opplyste Ørn til BA om årsaken til politiutrykningen.

Det er sendt store politistyrker til Flesland, og flyplassen ble evakuert.

– Vi fikk meldingen klokken 1058 om at det var funnet en bombelignende gjenstand. Vi evakuerte et område på noen hundre meter rundt flyplassen, og hele Flesland måtte stenges. Vi tok kontakt med bombegruppen i Oslo, og iverksatte en rekke prosedyrer, sier stabssjef i politiet, Gustav Landro.

Flyplassveien ble stengt ved krysset på Kokstad.

NY AKSJON

Omtrent samtidig som pakken ble meldt å være ufarlig, kom det inn en ny, alvorlig melding til politiet. Det kom en ransalarm fra Loomis.

– Vi omprioriterte mannskapene på Flesland, og iverksatte tiltak i henhold til planverkene vi har. Når vi får to såpass alvorlige meldinger med så kort mellomrom, ser vi det i sammenheng, sier Landro.

Ransalarmen viste seg å være falsk alarm, og politiet har avblåst aksjonen.

– Alt skal være i orden, sier Landro.

IKKE STORE FORSINKELSER

Ifølge sjef for teknikk og kundeservice på Flesland, Grethe Vikane, skal det ikke ha oppstått store forsinkelser på Flesland etter evakuringen.

– Flyene venter til passasjerene er ombord, og heldigvis skjedde ikke dette i rushet. Vi vil være ganske kjapt tilbake i rute, sier hun.

Hun sier at det i 12-tiden ikke er noe særlig kø å melde om på flyplassen.

– Evakueringen gikk raskt og greit, og nå får vi jobbe for at ting skal normalisere seg igjen. Det er beklagelig at dette har oppstått, men samtidig bra å se at prosedyrene fungerer når det blir slått alarm, sier Vikane.

Her kan du se oppdaterte flytider på Flesland.

EVAKUERT

Kurt Toft jobber i Europark og ble i likhet med alle andre blitt evakuert fra flyplassen.

– Det er mye politi på stedet. De har stoppet trafikk og evakuerer alt personell fra terminalen og mot bensinstasjonen, får vi beskjed om. Det står også en god del folk utenfor hotellet, sa Toft til BA da aksjonen pågikk.

TIPS OSS E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Kommentarer til denne saken