Forsinkelser på Flesland

Artikkelen er over 2 år gammel

Tåke skaper problemer.

DEL

En rekke avganger på Flesland er forsinket grunnet tett tåke.

Flyplassen oppfordrer passasjerene til å møte opp til normal tid dersom flyselskapet ikke har opplyst om noe annet.

Flere fly er forsinket med opp mot to timer.

Klokken 1050 opplyser kommunikasjonsansvarlig i Avinor ved Bergen lufthavn Cathrine Framholt til BA at flytrafikken er i gang igjen.

– Fire fly har landet og ett har tatt av igjen. Det er god sikt, men lavt skydekke. Vi håper at tåken holder seg borte, og at vi kommer à jour i løpet av noen timer, skriver hun i en sms.

Lander andre steder

Like før klokken 1030 lå tåken fremdeles tett.

Da var siste nytt at to fly sirkulerte over Flesland i håp om at det skulle dukke opp en åpning i tåkedekket.

– Alle flyene som skulle gå kom seg av gårde i dag morges. Men etter klokken 8.15 er det få fly som har landet. Det var en liten åpning hvor det var et fly som fikk landet rundt halv ti, sier fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar.

En del av flyene som skulle landet på Flesland i formiddag har landet på andre flyplasser, og vil antakelig gjøre et nytt forsøk på å fly til Bergen senere i dag.

– Men det er opp til flyselskapene hvordan de velger å håndtere det, presiserer Skaar.

Kunne vært verre

Det er lettere å ta av enn å lande i tåkehavet, men fordi det er få fly som får landet er det også få fly som står på bakken på Flesland. Dermed blir også en del avganger utsatt.

– Så lenge det ikke kommer fly, får vi ikke flydd ut heller.

Lufthavndirektøren opplyser at det fremdeles like før klokken 1030 er relativt få folk som venter på innlandsterminalen. På utland er det en del flere.

– Konsekvensene hadde vært mye større om dette var på et av tidspunktene der folk reiser mest. Vi fikk heldigvis tatt unna rushet i morges.

Skaar håper tåken letter innen ettermiddagstrafikken tar seg opp fra 14-tiden omtrent.

Artikkeltags