Asylmottak i sentrum står fremdeles tomt

Gamle Victoria hotell i Kong Oscars gate 29 venter på asylmottakere. UDI inngikk avtale med Calmar eiendom 3 om drift for en måned siden, men foreløpig står lokalet tomt.

Gamle Victoria hotell i Kong Oscars gate 29 venter på asylmottakere. UDI inngikk avtale med Calmar eiendom 3 om drift for en måned siden, men foreløpig står lokalet tomt. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

UDI avvikler nå flere midlertidige akuttmottak.

DEL

– Avtaler vi har med midlertidige asylmottak blir ikke forlenget, sier regiondirektør Sissel Mehammer.

Én måned etter det ble kjent at gamle Victoria hotell i Kong Oscars gate skal bli akuttmottak, står lokalene fortsatt tomme.

Kontrakt ut februar

– Det har vært uvanlig stille. Vi har ikke hørt fra UDI på lenge, sier Martin Wamraa Sælensminde som er daglig leder i Calmar Eiendom 3, som eier bygget i Kong Oscars gate og skal drifte asylmottaket.

Selskapet har kontrakt med UDI ut februar.

Sælensminde sier  det er uaktuelt å søke om å få drive permanent asylmottak i gamle Victoria hotell.

Les også: Nytt asylmottak i sentrum

Heller ikke noen av de andre akuttmottakene har fått forlenget sine kontrakter.

– Kontrakten med Lopex på Ågotnes ble forlenget ut februar før vi varslet alle akuttmottakene om at vi nå ikke vil forlenge. Asylmottaket på Landås er det ett års kontrakt på, forteller Mehammer.

Dette er saken:

I løpet av kort tid har UDI region vest opprettet tusenvis av akuttplasser på Vestlandet.

Blant annet på Landås (700 plasser), på Ågotnes (178 plasser), i gamle Victoria hotell i Kong Oscars gate (120 plasser) og ved Lauvøy feriesenter på Askøy (95 plasser).

UDI har bestemt at de i tiden fremover legger etableringen av nye akuttmottak på is. Dette på grunn av nedgangen i antall ankomster.

Kommer flere permanente asylmottak

Årsaken til at kontraktene ikke blir forlenget er at det er færre asylsøkere som kommer til Norge nå enn tidligere i vinter.

UDI jobber nå med å få etablert flere permanente mottak, slik at asylsøkerne som bor på akuttmottak, kan få et mer varig sted å bo.

Les også: Vil gjøre akuttmottaket på Ågotnes permanent

– Vi jobber nå på spreng med tilbudene vi har fått inn. Jeg regner med at selskapene vi få beskjed i midten av januar, sier Mehammer.

Les også: Midt i julefesten fikk asylmottaket over 80 nye beboere

Kan bli opprettet 1000 nye plasser i Bergen

Like før jul mottok  UDI har seks tilbud fra selskaper i Bergen som ønsker å starte asylmottak i kommunen. Totalt er det snakk om 956 permanente plasser.

Orange helse er ett av selskapene som har sendt inn et tilbud i anbudskonkurransen om permanente mottak i Bergen. Tilbudet dreier seg om Jonas Reins gate, like ved Bystasjonen. Her ved leder av Orange helse, Nils Paulsen. (Foto: EIRIK HAGESÆTER)

Orange helse er ett av selskapene som har sendt inn et tilbud i anbudskonkurransen om permanente mottak i Bergen. Tilbudet dreier seg om Jonas Reins gate, like ved Bystasjonen. Her ved leder av Orange helse, Nils Paulsen. (Foto: EIRIK HAGESÆTER) Foto:

Det største anbudet er fra selskapet Orange helse. Tilbudet dreier seg om et asylmottak med 380 plasser like ved Bystasjonen midt i Bergen sentrum.

Artikkeltags