SAS-fly fikk ikke ut hjulene – måtte snu på vei til Flesland

Flyet landet på Gardermoen igjen.

DEL

Det var NRK som meldte om saken først.

Et SAS-fly som skulle fra Oslo til Bergen fikk ikke ut hjulene og ble nødt til å snu.

Det er SAS-flyet SK257 som var nødt til å snu. Flyet sirkulerte litt over Flesland før det satte kursen mot hovedstaden igjen.

Ifølge flightradar.com landet flyet i Oslo igjen klokken 1146.

SAS opplyser at det ble gjort en sikkerhetslanding uten problemer og at alle passasjerene er blitt booket om til en annen flyging.

Flyet skulle ha landet i Bergen klokken 10.40.

– Udramatisk

Cathrine Framholdt, markeds- og kommunikasjonssjef ved Bergen lufthavn, mener hendelsen var udramatisk.

– Det er ikke uvanlig med feilmeldinger som dette, og prosedyren ble fulgt. Sikkerheten tas alltid på alvor og SAS ønsket følgelig å sjekke ut feilmeldingen. Beredskapen ble dermed økt på Gardermoen for å ta imot flyet som egentlig skulle lande på Flesland, sier Framholdt til BA.

Pressekontakt for SAS, Knut martin Johansen, mener det var viktig at flyet returnerte til Oslo, fremfor å lande i Bergen.

– Det er en større teknisk base på Gardermoen, som har bedre kompetanse til å utbedre eventuelle feil. Feilmeldingen var en indikasjon på at noe kunne være galt med hjulene, men ved landing på Gardermoen landet flyet på vanlig måte.

– Så det var ikke en dramatisk landing?

– Nei, det foregikk helt udramatisk. Men det er klart at passasjerer kan bli urolige når uvanlige ting skjer, sier Johansen og legger til:

– Vi har satt inn et større fly på avgangen fra Oslo til Bergen kl. 1250 og alle passasjerer er booket om på det. Flyet de kom med vil bli stående i Oslo til det er undersøkt, før det så fort som mulig vil bli satt i drift igjen.

Artikkeltags