Starter direkterute fra Bergen til Budapest

Dette bildet er tatt under et flyshow i Budabest, der Wizzair deltok.

Dette bildet er tatt under et flyshow i Budabest, der Wizzair deltok. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra 10. april neste år kan du fly direkte fra Flesland til den ungarske hovedstaden.

DEL

– Budapest er en fantastisk by og med sitt rike kulturliv er denne byen ideell for en langhelg eller opplevelsestur fra Bergen. Vi tror at Budapest kommer til å bli et minst like populært reisemål fra Bergen som Praha har vært de seneste årene, og vi ser frem til rutestart til våren, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup i en pressemelding.

Det er selskapet Wizzair som utvider rutenettet sitt. De har allerede direkteruter til flere europeiske byer fra Bergen.

– Det er positivt at en aktør som Wizzair nå utvider sitt rutenett til og fra Øst-Europa, sier reiselivsdirektør Ole Warberg i pressemeldingen.

Lufthavndirektør Sverdrup slår fast at den nye terminalen, som åpner neste år, legger til rette for bedre forbindelser ut i Europa.

Overfor BA har han tidligere uttalt at det finnes utenlandske flyselskap som vil til Bergen, men som ikke får plass ved dagens terminal.

Når den nye terminalen på Flesland åpner dørene om ganske nøyaktig ett år, 17. august 2017, kommer arealet til å være firedoblet. Fra dagens 22.000 kvadratmeter til hele 85.000 kvadratmeter. Antallet gater økes fra ni til 16, og dermed kan flere reisealternativer slippe til.

Artikkeltags