Tre dager etter at politiet kom og kastet dem ut fra Sydneshaugen 10, var de glade okkupantene fra studentmiljøet på Universitetet i Bergen tilbake på gamle tomter.

Denne gangen nøyde de seg ikke med et universitetseid trehus, men overtok like godt hele gaten.

FEST FOR ALLE
Da BA kom innom gatefesten ved 15-tiden i går, var okkupantene og støttespillerne ivrig opptatt med å male og hente opp protestbannere.

En ung jente delte ut sure og søte sukkerpadder i den kalde vårsolen. Samtlige naboer hadde fått varsel om festen, og okkupantene ventet både kokker og platesnurrere. Maria Vignal (22) holdt på gjøre rent et halvt oljefat.

– Dette skal vi bruke som grill. Dette er en fest for alle som har lyst til å komme, forteller Maria Vignal til BA.

STO UTE OG FRØS
Hun var ikke blant de ti som mellom 5. og 14. mars oppholdt seg ulovlig i det tomme trehuset som eies av Universitetet i Bergen.

– Jeg var blant dem som sto utenfor og frøs. Som student føler jeg at denne saken angår meg. Vi har alle vært i en situasjon hvor vi har vært på boligjakt. Derfor er det urimelig å ha hus stående tomme. Dette er et rettferdig krav, synes Maria Vignal og skrubber videre.

FLINKE PÅ GITAR
Tilbake på gamle tomter er også Maila Oen Hellesøy (17). Flere netter tilbragte hun i en sofa utenfor det okkuperte huset.

Universitetet i Bergen brukte 100 000 kroner på å hindre andre å komme inn i huset.

– Jeg var faktisk overrasket over hvor sympatiske vekterne var. Den ene av dem spilte gitar for oss. Han kunne mange klassikere, smiler Maila Oen Hellesøy og legger til at politiet ikke var like musikalske.

AKSJONEN FORTSETTER
En av dem som ble kastet ute sist onsdag var Magnus Helgesen (20). Han ønsker å fortsette arbeidet med Boligaksjonen. Foreløpig har han ikke funnet ut hvor stor bot han må betale for okkupasjonen.

– Det kan godt være politiet har sendt giroen til meg. Men jeg har ikke rukket å omadressere posten ennå, forteller han.

Boligaksjonisten utelukker ikke aksjoner mot andre tomme hus.

– Vi har funnet ut at det står rundt 30 tomme hus på Nygårdshøyden og Nøstet, sier Magnus Helgesen.

IKKE BARE BLÅBÆR
En rekke DJs tok turen til gatefesten for å underholde og vise sin støtte til boligaksjonen. DJ Blåbær hadde tatt med seg protestlåter.

– Det er utrolig idiotisk at det står så mange ledige hus i byen. Jeg har vært en aktiv medspiller for okkupantene hele tiden.

– Jeg prøvde å låne dem aggregatet mitt da universitetsrektoren kuttet strømmen, sier DJ Blåbær alias Thomas Dybsland til BA.