– For den som ønsker å ansette Erik i sin bedrift: Lykke til!

Erik Hanøy gikk fra Radio 1 til NRK Hordaland tidligere i år.

Erik Hanøy gikk fra Radio 1 til NRK Hordaland tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Slik avsluttes attesten til radiokjendis Erik Hanøy. – Jeg håper det er innlysende at dette var en spøk, sier programsjef Cecilie Svabø i Radio 1.

DEL

Den populære radiomannen, som også har jobbet som speaker på Brann Stadion, gikk fra morgensendingene på Radio 1 til morgensendingene på NRK Hordaland tidligere i år.

– DET FÅR VÆRE MÅTE PÅ ÆRLIGHET

Med seg ut fra den kommersielle radiokanalen som har huset ham siden tidlig på 1990-tallet, fikk den NHH-utdannede radiomannen litt av en attest.

– Hmmmm Ikke helt happy med sluttattesten jeg fikk fra Radio 1. Særlig ikke nedre halvdel. Det er greit å være ærlig, men det får være måte på, skriver Hanøy på Facebook, og legger til et smilefjes.

Det er kanskje greit å legge til at attesten nok også er forfattet med et smilefjes eller ti.

Til BA sier programsjef Cecilie Svabø at det hele selvfølgelig er en spøk.

– Greien var at jeg først sendte denne attesten, og tenkte at jeg skulle avvente med den andre og litt mer positive attesten til han reagerte. Han har fått en ordentlig attest også, sier Svabø.

Hanøy begynte i sin tid i Bergen Lokal i 1990, før han gikk til Radio 1 i 1992. Der ble han i 21 år. Foruten å være vert for frokostshowet har Hanøy blant annet kommentert Branns kamper direkte på kanalen.

– HAN HAR BITT SEG FAST

Svabø skriver i attesten at Hanøy har bitt seg fast i organisasjonen og «har vært relativt vanskelig å bli kvitt, egentlig».

– Han levde faktisk i troen på at han kun hadde fire timers arbeidsdag, og at resten av dagen skulle brukes til å mase hull i hodet på selgere og andre ansatte i bedriften, heter det videre i attesten.

Svabø skriver at Hanøy brukte arbeidsmiljøet til utstrakt psykologisk terapi.

– Han lesset av seg alle familiære problemer, skriver hun.

– RISIKERER Å SOVNE

Den tidligere sjefen beskriver programlederen som 100 prosent engasjert «så lenge han har tro på produktet».

– Men merk at han ikke er så dreven på å lese mail og at han ikke alltid får med seg det som kommuniseres. Ei heller liker han møter særlig godt. Blir de langtekkelige nok, risikerer han å sovne.

ANBEFALER IKKE ÅPENT LANDSKAP

Svabø ønsker eventuelle nye arbeidsgivere lykke til og anbefaler å ha en stor dose tålmodighet og å være en god lytter, da det angivelig «kommer mye fra den karen».

– Å plassere ham i et åpent kontorlandskap er ikke å anbefale, skriver hun, før hun avslutter attesten slik:

– For den som ønsker å ansette Erik i sin bedrift: Lykke til! Og takk.

– SPØKEFULL TONE

BA har snakket med Hanøy om attestens innhold før jobb på morgensendingene til NRK onsdag.

Han ler godt.

– Hehe. Dette er typisk den spøkefulle tonen Cecilie og jeg har oss imellom. Jeg antar det vil komme en noe mer dempet sluttattest etter hvert, sier han.

– Er du sikker?

– Vel... Med Cecilie kan man jo aldri vite, men nå er det avgårde på jobb for NRK for meg her. Ja, hvis de slipper meg inn da... Man vet jo aldri etter en slik attest, ler en morgenfrisk Hanøy.

Artikkeltags