Føreren av denne bilen er en av de som har mistet livet i trafikken Hordaland. I fjor mistet 19 personer livet på veiene i Hordaland. Hittil i år er tallet på omkomne 14.

Nå har pårørende gitt tillatelse til at vraket stilles ut i den nye Trafikksikkerhetshallen på Lyngbø i Bergen.

TRE MILLIONER

Hallen åpnet torsdag, og er på hele 750 kvadratmeter. Prislappen er tre millioner kroner og der er blitt lagt ned 4000 dugnadstimer.

Her skal kjøreskolene holde kurs. Her kan også barnehagebarn og skoleelever komme for å få trafikkopplæring

I tillegg til kjøreskolekurs, opplæring av barnehagebarn og elever, skal det holdes kurs innen førstehjelp ved trafikkulykke, økonomisk kjøring og oppfriskingskurs.

STANDS MED INFORMASJON

I hallen finnes ulike stands og informasjon knyttet til trafikk, alkohol, sikring av last, dekkutrustning, kollisjonsvekt og bråstopp.

– Dette er blitt et fantastisk anlegg. Det skal gi bedre trygghet for ungdommene, skriver Gustav Bahus, leder av samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune, i en pressemelding.

TRAFIKKSKOLENE EIER

Trafikksikkerhetshallen eies av 47 trafikkskoler i Hordaland. Styreleder for anlegget, Rune Bertheussen takket i går alle trafikkskolene for godt samarbeid.

– Idéen kom på et medlemsmøte for seks år siden. Høsten 2008 fikk vi avtale med Statens vegvesen om å disponere tomten her på Lyngbø. Hordaland fylkeskommune og fylkestrafikksikringsrådet har hatt klokketro på oss. De kom med de siste midlene, i tillegg har vi har hatt omfattende dugnad på anlegget her. Kollegaer og familie har stilt opp, sier styreleder Rune Bertheussen.

Han har sammen med kollegaer har lagt ned rundt 4000 dugnadstimer på anlegget.

Samtlige kommuner i Hordaland er spurt om driftsstøtte. Bare Øygarden og Radøy åpnet lommeboken.