Forsvarer kaller razzia PR-jippo

Artikkelen er over 7 år gammel

En forsvarsadvokat kaller razziaen mot Hells Angels i Bergen en PR-jippo. – Helt nødvendig med så store ressurser, sier politimesteren.

DEL

- Når politiet setter inn et tyvetalls mannskaper i razziaen, men ikke vurderer å oppnevne forsvarere - fremstår det hele som en PR-jippo. De har lykkes med å få oppslag i alle de største nettavisene, sier advokat Jørgen Riple til BA.

Han er forsvarer for en tidligere ustraffet 47-åring som ble pågrepet onsdag. Den andre pågrepne er 37 år.

Ifølge Riple skal hans klient ikke være medlem av motorsykkelklubben.

KAN HOLDES I 24 TIMER

Når politiet pågriper personer skal de automatisk oppnevne en forsvarsadvokat hvis de har tenkt å holde på de siktede i mer enn 24 timer. Det har de ikke gjort etter arrestasjonene tidligere på dagen. Politiet har opplyst at de siktede er mistenkt for å drive med torpedovirksomhet/pengeinnkreving.

– At politiet har gitt uttrykk for at de vil bekjempe enkelte motorsykkelklubber, er noe vi har fått med oss. Men da må de følge spillereglene, sier Riple.

Politimester Geir Gudmundsen ønsker ikke å kommentere kritikken.

– Jeg ha ringen kommentar til hans uttalelse utover at politiet bruker de ressurser som vi i det enkelte konkrete oppdrag finner nødvendig, svarer Gudmundsen i en SMS-melding til BA.

SKUDDSIKRE VESTER

Egil Holmefjord er talsmann for Hells Angels i Bergen. Onsdag ettermiddag sto han og andre medlemmer utenfor klubben. Ifølge Holmefjord står politiet vakt ved lokalet og de får ikke komme inn.

– Hva er det som skjer?

– Jeg vet ikke mer enn det dere gjør. Den informasjonen jeg har fått er det som jeg har lest i avisen, og hvis det stemmer så ser jeg ingen grunn til at de skal stille opp fullt bevæpnet og med skuddsikre vester. De sier jo at de ikke ser et trusselbilde. Jeg tror dette bare er et påskudd for at de skal få seg en realistisk øvelse, sier han.

– Forutsatt at det som står i avisen stemmer, at det er en torpedosak som ikke har tilknytning til klubben, hvorfor skal de endevende klubbhuset da?

– DE ER VEL NYSGJERRIGE

Holmefjord sier at de reagerer sterkt på politiets fremgangsmåter.

– Man skulle tro det var Al Qaidas bombefabrikk de raider, og ikke en motorsykkelklubb. Det er noen år siden de var på razzia her så de var vel nysgjerrige på hvordan det så ut her inne.

Politiet har tidligere gitt uttrykk for at de vil bruke alle lovlige midler for å bekjempe såkalte enprosentsklubber som Hells Angels regnes for å være.

Da klubben ble etablert i Bergen i mai 2011 var Gudmundsen ute på nettsamfunnet Twitter med denne meldingen:

«Trist dag for Bergen, Hells Angels Bergen er en realitet».

Artikkeltags