Lagkameratene hedrer Lasse (16) med minnekamp

Lasse Thuen Nilsen

Lasse Thuen Nilsen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I stedet for ett minutts stillhet, vil det bli ett minutts applaus.

DEL

Tirsdag 18. oktober spiller Tertnes G19 sin første fotballkamp etter den tragiske MC-ulykken i Bergen som kostet Lasse Thuen Nilsen (16) livet.

Det er en hjemmekamp mot Smørås, og den skal spilles på Åstveit Idrettspark i Åsane. Før kampen begynner, vil spillerne hedre sin tidligere lagkamerat sammen med publikum.

– Det er ikke helt klartlagt hvordan markeringen skal foregå ennå. Men vi vet at vi skal ha ett minutts applaus for Lasse, i stedet for ett minutts stillhet, forteller leder i Tertnes fotball, Tor Martin Misund.

Videre i markeringen kommer også Lasses fotballdrakt til å være viktig. Den avdøde 16-åringen spilte for fire lag i klubben, og brukte mye av sin fritid på fotballbanen.

Spiller etter foreldrenes ønske

– Det er viktig å få fram er at Lasses foreldre har et sterkt ønske om at juniorene skulle spille denne kampen, sier Misund.

Idéen om å gjøre kampen til en minnekamp kom fra guttene på G19-laget selv. De har opprettet et arrangement på Facebook, og det er allerede 400 personer som har meldt at de vil være til stede.

«Vi vil hedre Lasse for den fine gutten, spilleren og lagkameraten han var», står det på arrangementet.

«Det ville betydd mye om du kom og hedret han sammen med oss. Så skal guttene gi sitt ytterste for å vinne kampen for ham.», skriver de videre.

Omkom i MC-ulykke

Det er ikke den første minnesmarkeringen for 16-åringen, som døde i en MC-ulykke på Åstveit.

Ulykken skjedde natt til 11.oktober, og sannsynligvis kjørte han utfor på vei hjem, ifølge politiet.

Siden ulykken, som skjedde natt til 11. oktober, har det vært minnestund både på skolen og med fotballklubben.

Det har også blitt plassert blomster og lys på ulykkess tedet, som er ved Våganeset på Åstveit.

Politiet vet enda ikke årsaken til ulykken, og avventer svar på sine undersøkelser.

Både prest og kommunens kriseteam bistår de pårørende.

Vennegjengen: Sondre Helland (15, f.v.), Isak Eikås (15), Christian Jensen (12), Marcus Jensen (16) og Malin Strømmen (16) samlet seg tirsdag ved stedet hvor kameraten døde i en motorsykkelulykke noen timer tidligere. 16-åringen kjørte utfor og havnet i grøften nedenfor veien i bakgrunnen.

Vennegjengen: Sondre Helland (15, f.v.), Isak Eikås (15), Christian Jensen (12), Marcus Jensen (16) og Malin Strømmen (16) samlet seg tirsdag ved stedet hvor kameraten døde i en motorsykkelulykke noen timer tidligere. 16-åringen kjørte utfor og havnet i grøften nedenfor veien i bakgrunnen. Foto:

,

Artikkeltags