Vestkysten Sportsklubb (VSK) har Varden i Fyllingsdalen som hjemmebane og har aldri reist utenfor Hordaland for å spille kamper før.
-
Nyheter
Med et ønske om å knytte vennskapsbånd med et folk drevet på flukt, dro 6.-divisjonslaget cirka 9 000 kilometer for å spille fotball med karenere helt på grensen mellom Thailand og Burma.
– Fotball er en universell lek som absolutt alle her har et forhold til. Uansett om du har diplom fra Oxford eller har gått på skole her i jungelen, møtes man på like premisser på fotballbanen. Derfor er denne leken en så fin måte å bli kjent på, sier Line Ramstad.
Hun snakker på vegne av et glemt folk som i en mannsalder har blitt drevet på flukt, fordi militærregimet i Burma på død og liv vil ha dem ut av landet.
SA OPP JOBBEN
For nærmere fire år siden ga landskapsarkitekten slipp på jobben i Norge for å bygge for karenfolket i jungelen. Dagens generasjon karenere har aldri opplevd fred.
Med sin egen signatur har Ramstad blant annet gitt nytt tak over hodet til foreldreløse barnehjemsbarn og skolebarn i de konfliktfylte grensetraktene. Med på laget har hun nevenyttige karenere med tunge forhistorier preget av geriljakrig, fattigdom, frykt og død.
Organisasjonen deres er kalt Ga Yaw Ga Yaw. Formål deres er å forbedre levekårene og kunnskapen blant karenfolket og andre som lever langs grensen. Visjonen er hjelp til selvhjelp.
– Alt er så kontrastfylt her. Personene vi møter har opplevd de største grusomheter du kan tenke deg. Samtidig bor de i eventyrlige landskap og har gitt oss en helt fantastisk mottakelse, sier visekaptein Ole Gunnar Michelsen i VSK.
LES MER OM VESTKYSTENS EVENTYRLIGE MØTE MED KARENFOLKET I FYLDIGE REPORTASJER I LØRDAGS-BA OG SØNDAGS-BA.