Fra søndag blir dette forbudt

Regjeringen innfører 18årsgrense for å benytte solarier.

Regjeringen innfører 18årsgrense for å benytte solarier. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis du er under 18 år.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Fra 1. juli blir det forbudt for personer under 18 år å nyte solarium, skriver Dine Penger.no

Dette betyr at solarium blir forbudt for rundt 320 000 unge.

Forbudet ble vedtatt av regjeringen i desember i fjor, og blir begrunnet i en pressemelding med at økt risiko for kreft, og at holdningskampanjer ikke har før en nedgang i solariumsbruk for unge.

I pressemeldingen vises det til at også andre land opererer med 18-årsgrense. Frankrike, Australia, Storbritannia, Tyskland, og enkelte delstater i USA og Canada har nå innført slike grenser.

Samtidig som forbudet ble vedtatt, ble det også bestemt at alle solarier må være betjent av kompetent personale fra og med 1. januar 2014.

Det pekes også på at solarier er totalforbudt i Brasil.

FØRER TIL NEDLEGGELSER

Brun og Blid har allerede fått merke forbudet, som har ført til nedleggelser.

Rundt åtte prosent av omsetningen kommer fra personer under 18 år, som vil merkes godt utenfor sentrale strøk.

– Vi vet ikke hvor mange vi må legge ned, men vi kommer til å bygge like mange nye. I grove trekk kan man si at vi legger ned i distriktene, og bygger nytt og større i byene, forteller Thorbjørn Frantzen i Brun og Blid til Dine Penger.

– Små sentre kan ikke betjenes uten store underskudd. De må derfor legges ned, det eneste som kan redde dem er regjeringsskifte i 2013. Men siden valgresultatet er like utenfor vår kontroll som været planlegger vi for et verstefallsscenario. Vi har allerede lagt ned omlag 10-12 sentre, sier han videre.

Frantzen mener lovendringen er en plagsom forstyrrelse, og sier den skaper forvirring i og med at flere tror betjeningskravet også trer i kraft 1. juli i år.

– Vi er fra månedsskiftet ikke pålagt annet enn å montere oppslag om denne loven. Men vi har selvsagt gjort mye mer enn dette, forteller Frantzen til Dine Penger.

Artikkeltags